Välkommen till Nova Academy!

Nova Academy är en kommunal gymnasieskola som erbjuder programmen Science (NA), Digital Design (SA), Behavioral (SA), Performing Arts (ES) och Business (EK). Alla program på Nova är högskoleförberedande. Elevinflytande och påverkan präglar skolan, som skapades tillsammans med elever 2014.

Alla skolans elever får ett Fritidskort hos Skånetrafiken som gäller i hela Skåne, dygnet runt under hela läsåret, så att de lätt kan pendla till skolan som ligger ett stenkast från järnvägsstationen. Nova har hög lärartäthet, med en lärare på 18 elever. Ordinarie undervisning sker på fasta tider mellan klockan 09.00-15.20, där alla elever har lunch samtidigt och får äta på någon av Simrishamns restauranger.

Som elev på Nova Academy kommer du att bli erbjuden:

• Närhet till Simrishamns station
  • Möjlighet att påverka skolan genom att bli medlem i Novas Elevkår
  • Utbytesresor i olika EU-projekt
  • Avancerad språkundervisning som förbereder dig för en karriär i internationell miljö
  • Möjlighet till fysisk aktivitet

Åk på studieresa och få en upplevelse för livet

Vi på Nova Academy anser att en viktig del i undervisningen är den erfarenheten som man får av studieresor. Du som elev kommer därför få möjligheten att åka på flera studieresor såväl i närområdet som utomlands. Skolan har ett nära samarbete med en rad olika skolor i bland annat Frankrike, Spanien och Ungern. Att vara på utbytesresa utomlands är en spännande upplevelse och du kommer få möjlighet att lära känna en ny kultur, ett nytt språk och skaffa vänner för livet.

Är du intresserad och vill veta mer om Nova Academy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Nova Academy

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Nova Academy.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

www.novaacademy.se

Snittbetyg: 5

Eleanor
Överraskad blev jag inte när jag började på Nova Academy. Skolan är verkligen så bra som jag hade hört. Detta är en skola som lägger all sin energi på att du ska trivas och må bra under skoltid, men även efter. Nova Academy ger dig verkligen allt du kommer behöva för att klara av vuxenlivet. Personalen och lärarna på Nova hjälper dig att nå de m...
Visa hela
Nilsson
Mycket bra skola. Det känns som man får bestämma över sina egna studier. Lärarna lyssnar. Vi elever får själva påverka vår utbildning vilket inte alla skolor tillåter!

För att beställa information från Nova Academy, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner