Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Om skolan

Välkommen till Nova Academy!

Nova Academy är en kommunal gymnasieskola som erbjuder programmen Science (NA), Digital Design (SA), Behavioral (SA), Performing Arts (ES) och Business (EK). Alla program på Nova är högskoleförberedande. Elevinflytande och påverkan präglar skolan, som skapades tillsammans med elever 2014.

Alla skolans elever får ett Fritidskort hos Skånetrafiken som gäller i hela Skåne, dygnet runt under hela läsåret, så att de lätt kan pendla till skolan som ligger ett stenkast från järnvägsstationen. Nova har hög lärartäthet, med en lärare på 18 elever. Ordinarie undervisning sker på fasta tider mellan klockan 09.00-15.20, där alla elever har lunch samtidigt och får äta på någon av Simrishamns restauranger.

Visa alla utbildningar på Nova Academy

Program

Ekonomiprogrammet

Estetiska programmet

Naturvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Hitta till skolan

Nova Academy

Järnvägsgatan 2
27280 Simrishamn

 Visa telefonnummer
www.novaacademy.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Eleanor
(5)
Överraskad blev jag inte när jag började på Nova Academy. Skolan är verkligen så bra som jag hade hört. Detta är en skola som lägger all sin energi på att du ska trivas och må bra under skoltid, men även efter. Nova Academy ger dig verkligen allt du kommer behöva för att klara av vuxenlivet. Personalen och lärarna på Nova hjälper dig att nå de m...
Visa hela
Nilsson
(5)
Mycket bra skola. Det känns som man får bestämma över sina egna studier. Lärarna lyssnar. Vi elever får själva påverka vår utbildning vilket inte alla skolor tillåter!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.