Nils Holgerssongymnasiet i Skurup

Välkommen till Nils Holgerssongymnasiet i Skurup!

Är du intresserad av djur, lantbruk, odling, bygg, fordon eller teknik? Då har du kommit rätt. Nils Holgerssongymnasiet är en liten gymnasieskola på landet med endast ca 230 elever. Här är det bra sammanhållning och de allra bästa förutsättningar för att du ska trivas och utvecklas, både som person och inför din framtida yrkeskarriär. Nils Holgerssongymnasiet har både ett skoljordbruk och internat!

Detta är en skola som ligger naturskönt, mitt i en produktiv jordbruksbygd ca 15 km från Skånes sydkust. Till Skurup tar du dig med tåg på 25 minuter från Malmö och 15 minuter från Ystad. Det finns också goda kommunikationsmöjligheter från närlig­gande byar. Du kan promenera till skolan från stationen på 20 minuter, eller ta en av bussarna som går i direkt förbindelse till skolan.

Ny utbildning med start hösten 2019 - Barn- och fritidsprogrammet!

Naturbruk, Bygg och Fordon

På Nils Holgerssongymnasiet i Skurup ges utbildningar som passar både för den som vill studera vidare och den som vill arbeta praktiskt efter gymnasiet. Det finns möjlighet att bli högskolebehörig på alla utbildningar.

Naturbruksprogrammet - Inriktningar mot Lantbruk och Djur samt lärling
Bygg- och anläggningsprogrammet - Inriktning Anläggningsfordon
Fordons- och transportprogrammet - Inriktningar Transport, Personbil samt Lastbil och Mobila maskiner.

Husmanskost varje dag!

I Nils Holgerssongymnasiets skolrestaurang serveras husmanskost varje dag.

Internat på skolan

För dig som bor långt ifrån skolan erbjuder Nils Holgerssongymnasiet ett internat, ett elevboende där 100 elever kan bo. Hälften av eleverna på skolan bor faktiskt på skolan. Där finns enkel- eller dubbelrum beroende på om du vill bo själv eller dela med en kompis.

Nils Holgerssongymnasiet satsar på sina elevbostäder för att skapa en god och trivsam miljö och standard. Skolan organiserar också aktiviteter för dig som bor på elevhemmet. Det är alltifrån idrott, musikgrupper, filmvisningar, matlagning mm.

Gymnasiesärskola

På Nils Holgerssongymnasiet finns en gymnasiesärskola som erbjuder programmen för Skog, mark och djur, Administration, handel och varuhantering samt Fordonsvård och godshantering.

Är du intresserad och vill veta mer om Nils Holgerssongymnasiet - Skurup, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

Genomsnittlig betygspoäng .. .. 14,1 2019
Andel behöriga till högskola .. .. 46,7 % 2019
Andel med examen inom 3 år .. .. 73,6 % 2019

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Nils Holgerssongymnasiet - Skurup.

Nils Holgerssongymnasiet på Facebook

Kontaktuppgifter till Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

Skurup 4860
274 80 Skurup

www.nilsholgerssongymnasiet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

billi walman
det är en bra skola

Forum om Nils Holgerssongymnasiet - Skurup

Här kan du ställa frågor om Nils Holgerssongymnasiet - Skurup och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
2 Komma in 2009-04-08   Cj Heej undrar hur mycket poäng/betyg man måste ha för att komma in? Och sen undrar jag om där finns typ en IV sak med så man kan jobba uppsina betyg samtidigt som man är där?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att få mer information från Nils Holgerssongymnasiet - Skurup, fyll i dina uppgifter:

Skolrecensioner