Naturlära i Hälsingland

Välkommen till Naturlära Ridgymnasium i Hälsingland!

Naturlära är för dig som trivs med djur- och natur, älskar hästar, och kanske bär på en önskan om att bli beridare och/eller hästföretagare. Oavsett vad du önskar jobba med så är de grundläggande ledaregenskaper du erhåller i samband med hästskötsel viktiga och ger dig många fördelar för din framtida karriär.

Anmäl dig till en Prova på-dag via intresseformuläret!

Ridsportgymnasium på Bergåkra Gård med riksintag

Naturlära är en familjär skola med små klasser vilket ger stort utrymme för den enskilda individens utveckling. Här delar alla samma intresse som du - Hästarna!

Utöver ditt intresse krävs inga förkunskaper. Här välkomnas såväl bredd som topp.

Skolan erbjuder individanpassat upplägg för det du brinner för. För dig med travsport som främsta intresse har Naturlära ett etablerat samarbete med Bollnästravet. Hos skolan förbereds du för hästskötardiplomering och tar din högskolebehörighet med legitimerade lärare.

Bergåkra

Naturlära håller till på en av länets främsta hästanläggningar, Bergåkra Gård. Ett företag med uppfödning och träning av tävlingshästar. Här kan du knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Sigrid Bergåkra, erfaren tävlingsryttare, uppfödare, unghästutbildare, utbildad tränare (hon hittas i tränarportalen), och domare av Svenska Ridsportförbundet, är en av de två delägarna av Naturlära. Hon är även känd från Bonde söker Fru, och Farmen VIP. Hela familjen Bergåkra är aktiva tävlare inom ridsporten. Cecilia och Emilia som är 18 respektive 14 år gamla, samt Oliva, 12år, som är på god väg redan nu.

Utbildningen har en internationell prägel och utöver Sigrid Bergåkra så får skolan regelbundna besök av nationella och internationella tränare. En del av ridundervisningen ges på engelska.

Skolan har även en klubb som heter Naturlära Hästsällskap.

APL - Lära i praktiken

Under gymnasietiden har du 15 veckors arbetspraktik, APL. Naturlära har ett brett utbud av hästgårdar både i Sverige och Europa.

Efter gymnasiet

Skolans mål är att du efter dina gymnasiestudier ska kunna studera vidare. Nedan följer några förslag till morgondagens hästjobb:

• Travtränare
  • Kusk
  • Jockey
  • Hästskötare
  • Stallchef
  • Unghästutbildare
  • Beridare
  • Hovslagare
  • Uppfödare
  • Veterinär
  • Hingsthållare
  • Ridterapeut
  • Sadelmakare

Är du intresserad och vill veta mer om Naturlära i Hälsingland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Naturlära i Hälsingland

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur: Häst Bollnäs
  • = Riksintag

Visa alla

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Naturlära i Hälsingland.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Bollnäs

Antal elever per lärare 2017

Naturlära i Hälsingland 6,5
Bollnäs 9,6
Sverige 11,7

Antal elever på skolan år 2017: 22

Naturbruksprogrammet

.. .. .
  Bollnäs Sverige År
Totalt antal studerande 10 2017
Genomsnittlig betygspoäng .. 12,6 14,0 2017
Andel behöriga till högskola .. .. 47,7 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

Söromåsen 8308
821 67 Vallsta

www.naturlara.se

För att beställa information från Naturlära i Hälsingland, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.