Naturbruksgymnasiet Sötåsen

Naturbruksskolan Sötåsen - utbildar inom djurvård och modernt ekologiskt lantbruk!

Naturbruksskolan Sötåsen hittar du strax utanför Töreboda med gångavstånd till centrum där det finns goda reseförbindelser med buss och tåg. På Sötåsen har du närhet till natur, varierade fritidsaktiviteter samt en kreativ och utvecklande studiemiljö.

På Sötåsen kan du läsa det nationella yrkesprogrammet Naturbruksprogrammet, särskoleprogrammet Skog, Mark & Djur, vuxenutbildning samt kortkurser mot de gröna näringarna.

Sötåsens alla tillgångar används i undervisningen; 270 ha åker, 120 ha skog, djurstallar med kor, grisar och får, djurhus med över 50 djurarter, appellplaner med komplett agilitypark och hunddagis samt 4 ha parkmiljö. Därtill har skolan hästutbildning som kommer bedrivas på Axevalla från och med hösten 2016. Här utvecklas ett hästcentrum där olika discipliner samverkar.

APL - minst 15 veckors praktik

Under din utbildning på naturbruksgymnasiet kommer du att ha APL, arbetsplatsförlagt lärande. Efter att du fått de teoretiska och praktiska grunderna på skolan är du under minst 15 veckors tid ute på APL på olika arbetsplatser inom dina ämnesområden. Skolan har många kompetenta praktikvärdar i sitt kontaktnät, både i Sverige och utomlands, och hjälper dig att hitta en praktikplats.

Gymnasiesärskolans program för Skog, mark och djur

Programmet för Skog, mark och djur inom gymnasiesärskolan är ett yrkesförberedande fyraårigt program där teori blandas med många praktiska övningar. Du studerar i lugn takt och i en liten grupp. Beroende på vad du är intresserad av väljer du den programfördjupning som du vill läsa inom naturbruk. De fördjupningar du kan läsa på gymnasiesärskolan är: Park & trädgård, Jordbruk samt Djur. Läs mer om gymnasiesärskolan på Sötåsen här.

Rolig fritid

Sötåsen erbjuder dig ett brett utbud av fritidsaktiviteter, både på och utanför skolan, och ofta finns fritidspersonal med vid aktiviteten. Det finns också många fasta aktiviteter på skolan som du kan genomföra själv utan personalens stöd. Till exempel laga mat, spela instrument, pyssla, spela tv-spel, bada bastu, fotbollsplan och liknande. I Töreboda finns det ridhus, brukshundsklubb, badhus, bowlinghall, luftpistolsskytte, ishall och bandyplan som ofta används i fritidsaktiviteter på skolan.

Bo på ett tryggt internat

Skolans internat rymmer cirka 160 personer och det finns både enkel- och dubbelrum. Du delar kök, toalett och dusch med andra elever. För dig som vill ha med dig ett eget djur till skolan finns speciella rum som är anpassade för djur. Två personer ur skolans personal sover på skolan varje natt och du har alltid någon att prata med.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksskolan Sötåsen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Naturbruksskolan Sötåsen

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksskolan Sötåsen.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

www.naturbruk.nu

Kontakta Naturbruksskolan Sötåsen

Forum om Naturbruksskolan Sötåsen

Här kan du ställa frågor om Naturbruksskolan Sötåsen och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
3 Yrke 2010-10-10   Sara Hej, jag undrar vad man kan arbeta som i framtiden om man går Sötåsens naturbruksgymnasium? Är det svårt att komma in på Sötåsen?
1 Betyg på Naturbruksgymnasiet Sötåsen? 2009-03-02   Hanna Andersson Hej, jag undrar vad man måste ha för betyg för att komma in?
Sida:

» Ställ ny fråga