Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksgymnasiet Sötåsen

Naturbruksskolan Sötåsen - utbildar inom djurvård och modernt ekologiskt lantbruk!

Naturbruksskolan Sötåsen hittar du strax utanför Töreboda med gångavstånd till centrum där det finns goda reseförbindelser med buss och tåg. På Sötåsen har du närhet till natur, varierade fritidsaktiviteter samt en kreativ och utvecklande studiemiljö.

På Sötåsen kan du läsa det nationella yrkesprogrammet Naturbruksprogrammet, särskoleprogrammet Skog, Mark & Djur, vuxenutbildning samt kortkurser mot de gröna näringarna.

Sötåsens alla tillgångar används i undervisningen; 270 ha åker, 120 ha skog, djurstallar med kor, grisar och får, djurhus med över 50 djurarter, appellplaner med komplett agilitypark och hunddagis samt 4 ha parkmiljö. Därtill har skolan hästutbildning som kommer bedrivas på Axevalla från och med hösten 2016. Här utvecklas ett hästcentrum där olika discipliner samverkar.

APL - minst 15 veckors praktik

Under din utbildning på naturbruksgymnasiet kommer du att ha APL, arbetsplatsförlagt lärande. Efter att du fått de teoretiska och praktiska grunderna på skolan är du under minst 15 veckors tid ute på APL på olika arbetsplatser inom dina ämnesområden. Skolan har många kompetenta praktikvärdar i sitt kontaktnät, både i Sverige och utomlands, och hjälper dig att hitta en praktikplats.

Gymnasiesärskolans program för Skog, mark och djur

Programmet för Skog, mark och djur inom gymnasiesärskolan är ett yrkesförberedande fyraårigt program där teori blandas med många praktiska övningar. Du studerar i lugn takt och i en liten grupp. Beroende på vad du är intresserad av väljer du den programfördjupning som du vill läsa inom naturbruk. De fördjupningar du kan läsa på gymnasiesärskolan är: Park & trädgård, Jordbruk samt Djur. Läs mer om gymnasiesärskolan på Sötåsen här.

Rolig fritid

Sötåsen erbjuder dig ett brett utbud av fritidsaktiviteter, både på och utanför skolan, och ofta finns fritidspersonal med vid aktiviteten. Det finns också många fasta aktiviteter på skolan som du kan genomföra själv utan personalens stöd. Till exempel laga mat, spela instrument, pyssla, spela tv-spel, bada bastu, fotbollsplan och liknande. I Töreboda finns det ridhus, brukshundsklubb, badhus, bowlinghall, luftpistolsskytte, ishall och bandyplan som ofta används i fritidsaktiviteter på skolan. 

Bo på ett tryggt internat

Skolans internat rymmer cirka 160 personer och det finns både enkel- och dubbelrum. Du delar kök, toalett och dusch med andra elever. För dig som vill ha med dig ett eget djur till skolan finns speciella rum som är anpassade för djur. Två personer ur skolans personal sover på skolan varje natt och du har alltid någon att prata med.


Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksskolan Sötåsen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Naturbruksskolan Sötåsen

Program

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksskolan Sötåsen.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
 

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

Naturbruksskolan Sötåsen
 72,7%
Töreboda
 69,9%
Sverige
 79,6%

Antal elever per lärare 2016

Naturbruksskolan Sötåsen 6,8
Töreboda 8,6
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2016: 187


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Introduktionsprogram

  Töreboda Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

14,2 53,1 % 83 %
  Töreboda Sverige År
Totalt antal studerande 69 2016
Genomsnittlig betygspoäng 14,2 14,2 13,9 2016
Andel behöriga till högskola 53,1 % 53,1 % 48,2 % 2016
Andel med examen inom 3 år 83 % 83 % 72 % 2016
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Naturbruksskolan Sötåsen

Sötåsenskolan
54591 Töreboda

 Visa telefonnummer
www.naturbruk.nu