Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet

Vreta Utbildningscentrum, i Linköping
Antal elever
Antal elever: cirka 300 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 235,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 300 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 235,1)

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet passar dig som vill jobba med djurvård, växter, lantbruk, skogsbruk eller naturturism. Beroende på vilken inriktning du väljer får du under programmets gång fördjupade kunskaper inom ett specifikt område.

Undervisningen på naturbruksprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Naturbruksprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis djurvårdare, skogsvårdare, och naturguide.

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Då kommer du att kunna arbeta som djurskötare inom lantbruket, som hästskötare i ett större stall eller varför inte i en zooaffär? Du kanske driver en egen kennel eller ett hundpensionat. Möjligheterna är många. Det finns även högskoleutbildningar om du vill arbeta med djur, t ex som djursjukskötare, djurskyddsinspektör, veterinär eller husdjursagronom. För vissa av dem krävs att du har läst naturvetenskapliga spåret.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Vreta bonne
01 mar 2013

Jag pendlar till vreta, vilket fungerar toppen bra. Lärarna har förståelse för bussbrister, och det finns möjlighet att sova över om man ska börja tidigt nästa morgon. Toppen lä...

Visa hela
Vreta Utbildningscentrum
Järngården 3
59076 Vreta Kloster

Vreta Utbildningscentrum är ett naturbruksgymnasium nära Linköping

Vreta Utbildningscentrum ligger drygt 10 km nordväst om Linköping, vackert belägen på slätten med utsikt mot stadens horisont. Vretas fräscha skolhus ligger i direkt anslutning till djurstallarna, den praktiska verksamheten och elevboendet Hos Vreta kan du läsa Naturbruksprogrammet med studievägarna Djur, Häst,...

Läs mer om Vreta Utbildningscentrum och visa alla program.

Sponsrad