Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Florist

Himmelstalunds Utbildningscentrum
Programinformation
Utbildningsort: Norrköping
Antal elever på programmet: 7 (år 1)
Utbildningstyp: Hantverksprogrammet
Antagningspoäng: Medelvärde: 141,7, Lägsta: 102,5 (Läsår: 2016)

Hantverksprogrammet, Florist

Läs till Florist på Himmelstalunds Hantverksprogram med inriktning Florist

Hantverksprogrammet - Florist på Himmelstalunds Utbildningscentrum

Är du intresserad av blommor, färg och form? Är du kreativ och vill utveckla ditt estetiska sinne? Om du vill utveckla ditt intresse för blommor och få använda din kreativitet är det här utbildningen för dig!

Lär dig skapa fantasifulla kreationer

Du får lära dig att kombinera olika material för att skapa fantasifulla kreationer som till exempel brudbuketter och vackra bordsdukningar. Under utbildningen får du även vara med och utföra större uppdrag till exempel scendekorationer och utsmyckning vid olika evenemang. Entreprenörskap och företagande är också viktiga delar i din utbildning. 

Få praktiska kunskaper redan på gymnasiet

Skolan har en övningsbutik där du får träna på att möta kunder och utföra riktiga uppdrag som att skapa dekorationer till mässor, teaterpremiärer och idrottsevenemang. Din APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du genomföra på ett företag i branschen och i årskurs tre finns det också möjlighet för dig att göra din APL i ett annat land.

Himmelstalunds Utbildningscentrum har en av landets mest välkända floristutbildningar. Skolan har lång erfarenhet av att utbilda landets kanske bästa florister och är en av endast två skolor i landet som får anordna gesällprov.

Dina möjligheter efter utbildningen

Efter din utbildning har du många olika valmöjligheter inför arbetslivet. Du kan börja arbeta som florist inom blomsterbranschen, starta ditt eget företag eller jobba utomlands. Eftersom skolan har ett nära samarbete med branschen finns det även möjlighet för dig som elev att knyta kontakter under din praktik (APL), som ger dig goda möjligheter till arbete.

Det finns alltid möjlighet för dig som vill att läsa kurser så att du blir högskolebehörig redan under utbildningen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Florist

Som boende i samma kommun som Himmelstalunds Utbildningscentrum söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen till florist. Efter ett år på arbetsmarknaden kan du sedan avlägga gesällprov som gör dig mer konkurrenskraftig.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Florist.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
 

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Välkommen till Himmelstalunds Utbildningscentrum!

Himmelstalunds Utbildningscentrum ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping, granne med Stadium Arena, Mässhallarna och Himmelstalundshallen. Himmelstalund erbjuder Naturbruksprogrammet med inriktningarna djur och trädgård. Här finns också gymnasiesärskola med trädgårds- och djurinriktning samt vuxenutbildning inom trädgård, florist och djurvård....


Läs mer om Himmelstalunds Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Utställningsvägen 28
60336 Norrköping

 Visa telefonnummer
www.nbg.nu

Skolrecensioner

sofia   |   2017-02-15
En bra och rolig utbildning, bra och utbildade florister som lärare till grunden. Härlig atsmofär på skolan, man känner sig otroligt trygg och hemma i lokalerna. Även elevhemmet vid skolan är trevligt :)
          (5)