Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet Naturvetenskaplig Profil

Ingelstadgymnasiet
Programinformation
Ingelstad
Antal elever: cirka 210 (.)

Naturbruksprogrammet Naturvetenskaplig Profil

Naturvetenskaplig Profil på Ingelstadgymnasiet

Naturvetenskaplig profil på Naturbruksprogrammet

När du läser den naturvetenskapliga profilen på Ingelstad får du möjlighet att kombinera dina teoretiska studier med praktiskt arbete inom ramen för djur och natur. På Ingelstad kan du välja mellan Djursjukvård-NV , Lantbruk-NV och Ridsport-NV. Läs mer om de olika fördjupningarna här nedanför.

Har du redan siktet inställt på fortsatta studier på universitet eller högskola efter gymnasiet? Letar du dessutom efter en utbildning där du får vara ute på praktik, kombinera teoretiska studier med praktiska kurser samt är intresserad av djur och natur? Vill du ha möjlighet att bo på skolan och kunna göra din praktik utomlands - då är naturvetenskaplig profil på Ingelstadgymnasiet det självklara valet för dig! 

Djursjukvård-NV

För att det ska vara en så hög kvalitet på utbildningen som möjligt är det på veterinär och djursjukvårdare som håller i undervisningen. Tillsammans med veterinären och djursjukvårdarna får du i skolans veterinärklinik undersöka och behandla friska och sjuka djur. Det gör att du får komma så nära verkligheten som det går.

På skolan finns också ett djurhus där du lär dig hantera exotiska djurarter som papegojor, ormar, ödlor, fiskar och sköldpaddor. Dessutom finns det marsvin, chinchillor, gerbiler, iller, spindlar, skorpioner, minigrisar och många andra djurslag.

Du kan välja att göra praktik inom områden som veterinärmedicin, häst-, jordbruk- eller trädgårdsnäring, laboratorieteknik, djurvård och arkeologi, eller varför inte ta chansen att förlägga en av dina APL-perioder utomlands?


Den praktiska undervisningen på utbildningen bedrivs i mindre grupper, vilket ger dig möjlighet att få en nära lärarkontakt och chans att utvecklas i ett tryggt arbetsklimat. Under din APL, arbetsplatsförlagda lärande, får du dessutom möjlighet att prova på intressanta yrken inom det naturvetenskapliga området.

Lantbruk – NV


Lantbruksdjur med naturvetenskaplig profil är ett smart val för dig som vill ha både en grundläggande lantbruksutbildning och en naturvetenskaplig behörighet i ämnena matte,fysik och kemi . Du kanske har planer på att studera vidare till agronom eller civilingenjör inom den gröna näringen då är programmet en bra start på resan.

Ridsport-NV

Den här profilen passar dig som vill hålla alla dörrar öppna för universitetsstudier och samtidigt få möjlighet att utöva och utveckla ditt intresse för hästar. Ridsport-NV ger dig möjlighet att kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete inom ramarna för djur och natur där fokus är på häst.

Det finns möjlighet att få stallplats för din häst och rida gratis i ridhuset.

Varje termin ordnas det tävlingar i hopp och dressyr. Vid ett antal tillfällen får du dessutom möjlighet att träffa olika gästinstruktörer och gästföreläsare.

Undervisningen bedrivs i mindre grupper, vilket ger dig chans att utvecklas i ett tryggt arbetsklimat och möjlighet att få en nära lärarkontakt.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är en del av dina studier som ger dig möjlighet att prova på intressanta yrken inom det naturvetenskapliga området. Du kan välja att göra praktik inom områden som häst-, jordbruk- eller trädgårdsnäring, veterinärmedicin, laboratorieteknik, djurvård och arkeologi,eller varför inte göra en av dina APL-perioder utomlands?

Om du vill veta mer om utbildningarna är du välkommen att ta kontakt med skolan.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta Studievägledare på Ingelstadgymnasiet Johan Gylling på tel 0733-477809, 

eller antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet Naturvetenskaplig Profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Utbildningen ger dig högskolebehörighet,

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet Naturvetenskaplig Profil så kommer skolan att kontakta dig.

Kontaktuppgifter till Ingelstadgymnasiet

Ingelstadgymnasiet

355 71 Ingelstad

 Visa telefonnummer
www.ingelstad.nu

Ingelstadgymnasiet

Funderar du på vad du vill göra med din framtid? Du kanske vill arbeta direkt efter gymnasiet? Då har vi flera program som är rätt för dig. Du kanske är en blivande djurvårdare, hästskötare eller maskinförare? Kanske siktar du på...


Läs mer om Ingelstadgymnasiet och visa alla program.
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet Naturvetenskaplig Profil från Ingelstadgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ingelstadgymnasiet
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill komma på öppet hus
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information