Ingelstadgymnasiets utbildningar inom djur och lantbruk

Ingelstadgymnasiet med Naturbruksprogrammet och Bygg- och anläggningsprogrammet

Funderar du på vad du vill göra med din framtid? Du kanske vill arbeta direkt efter gymnasiet? Då har vi flera program som är rätt för dig. Du kanske är en blivande djurvårdare, hästskötare eller maskinförare? Kanske siktar du på att plugga vidare efter gymnasiet och bli legitimerad djursjukskötare eller lantmästare? Vi guidar dig rätt, oavsett framtidsplan!

På Ingelstadgymnasiet utanför Växjö kan du läsa naturbruksprogrammet med fördjupningarna Häst & Ridsport, Djurvård, Djursjukvård, Hund, Lantbruk och Lantbruk-entreprenad. Vi har Naturvetenskaplig profil för Häst & Ridsport, Djursjukvård och Lantbruk. Vi erbjuder också introduktionsprogrammen programinriktat val och yrkesintroduktionen, båda med inriktning mot lantbruk. Förutom naturbruksprogrammet har vi också bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsförare.
På Ingelstadgymnasiet har vi riksintag och internat med garanterat boende. Alla från hela Sverige är välkomna att söka!

Högskolebehörighet

Gemensamt för skolans utbildningar är att du får en yrkesexamen, men samtidigt stor möjlighet att skaffa dig behörighet för fortsatta studier vid universitet och högskola. Vi erbjuder matematik 2, samhällskunskap 1a2 och historia 1a2 för dig som vill ha mer särskild behörighet till högskolan. Läser du vår Naturvetenskapliga profil blir du behörig i matematik 4, fysik 2, kemi 2 och biologi 2.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
APL är en viktig del av utbildningen på Ingelstadgymnasiet. Du kommer att vara ute på APL under minst 15 veckor av din utbildningstid. På dina APL-platser får du uppleva "verkligheten" och nyttan av det du har lärt dig i skolan. APL-perioderna är utmärkta tillfällen för att knyta kontakter och skaffa referenser inför din tid efter gymnasiet. Många av våra elever har fått jobb på någon av sina APL-platser efter studenten.

Våra djur
I skolans stall finns välutbildade hästar som ger dig en bred grundutbildning. I djurhuset bor sällskapsdjur som till exempel fåglar, gnagare, ormar, ödlor och andra djurarter. I anslutning till djurhuset finns vår zoobutik. Vi har veterinärklinik med egna veterinärer för djursjukvårdsutbildningen. Ingelstadgymnasiet har även en hundanläggning med hundstall, träningshall och träningsplan för de som läser hundfördjupning.

Lantbruk och maskiner
Ingelstadgymnasiet omfattar 200 hektar åkermark och 550 hektar skog. Vi har flera moderna traktorer, grävmaskiner, hjullastare och diverse mindre maskiner. Vi har avtal med ett antal intressanta djur- och växtodlingsgårdar i närheten, där du får lära dig modernt lantbruk. I vårt samarbete med ME-skolan har vi en stor körgård full med de senaste CAT-maskinerna där vi utbildar maskinförare i Bygg- och Anläggningsprogrammet och Lantbruk-entreprenad.

Varför ska du välja Ingelstadgymnasiet?
På gymnasieskolan varvas teori och praktik för att nå en djupare förståelse.
Skolans internatboende innebär att du växer som individ och utvecklar din sociala kompetens. Du får vänner för livet!
Ingelstadgymnasiet är en liten skola där alla elever blir välkomnade och sedda.

Internat och fritid
På vårt internatboende har vi både dubbelrum och enkelrum. Det är ett trivsamt boende med bra möjligheter till att både studera och ha kul.
Om du bor långt ifrån skolan och inte kan ta dig hem varje helg så finns det möjligheter att vara kvar på skolan. Vi har fritidspersonal på kvällarna och på nätterna, detta innebär att vi alltid har vuxen personal på skolan (förutom på helgerna). Detta gör vi för att både öka din trygghet och ha möjlighet att ge dig en omväxlande fritid.
Vi har en idrottshall, gym, TV-spelrum, mekarverkstad mm. Ibland åker vi iväg på aktiviteter utanför skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Ingelstadgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Ingelstadgymnasiet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ingelstadgymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

www.ingelstad.nu

Snittbetyg: 3

Föredetta elev