Programinformation
Nacka, Stockholm
Ekonomiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-07

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Nacka Strands Gymnasium

LED UTVECKLING OCH FÅ FÖRETAG ATT VÄXA!

Här står entreprenörskapet i centrum och du får utveckla din kreativitet, ditt sinne för affärer och din förmåga att planera och jobba i projekt. Förutom grundläggande behörighet för att läsa ekonomi eller andra utbildningar på universitet och högskola kommer du ha erfarenhet av att utveckla en idé till verklighet.

Det här är utbildningen för dig som i framtiden vill leda utveckling och få företag att växa! Du lär dig grunderna i ekonomi och marknadsföring och hur entreprenörskap påverkar samhället. Genom att starta och driva ett UF-företag i årskurs 3 lär du dig hur företagande fungerar genom att testa själv. Du lär dig att ta fram en affärsidé för att sedan ta den vidare till att bygga upp ett företag, organisera och driva det under ett år. När du har gjort det kan du sedan starta ett riktigt företag och vet precis hur man gör för att bli framgångsrik! Entreprenörskapet handlar om kreativitet och driv! Om man har en idé som man vill prova är det bara att köra!

Efter gymnasiet kan du arbeta inom ekonomi eller starta ett eget företag.

Förutom behörighet för att läsa ekonomi eller andra utbildningar på universitet och högskola kommer du ha erfarenhet av att utveckla från idé till fungerande företag.

BLI EFTERFRÅGAD PÅ ARBETSMARKNADEN

Om du vill utvecklas ekonomi och entreprenörskap är detta utbildningen för dig. Vi stimulerar dina kreativa färdigheter och uppmuntrar upptäckarlust, problemlösning och skapande, något som efterfrågas av arbetsgivare och som är viktiga om du vill starta eget företag!

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Lizzi vill öppna nya världar för både barn och vuxna

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet)

Ett nytt gymnasium med 30 års erfarenhet!

I höstas bytte Mediagymnasiet namn till Nacka Strands Gymnasium. Med de förändringar vi genomfört på skolan under de senaste åren blev det naturligt att också ändra namnet. Med detta visar vi att vi satsar, att vi vill framåt, och att...


Läs mer om Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet) och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet)

Cylindervägen 2
131 26 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
nackastrandsgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet), fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Nacka Strands Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Besöka prova-på dagar
Info om skolans workshops
Jag har en fråga
Jag vill ha mer information via mail
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Lizzi vill öppna nya världar för...

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.

Läs mer