Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Munkagårdsgymnasiet
Programinformation
Ort: Tvååker
Antal elever: 84 (år 1)
Utbildningstyp: Naturbruksprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 202,9
Lägsta: 115
Öppet hus: 2019-01-19

Utbildningsinfo

Trädgård på Munkagårdsgymnasiet

Läs Trädgård på Munkagårdsgymnasiet

Trädgårdsutbildningen på Munkagårdsgymnasiet är en bred utbildning inom naturbruksprogtrammet där du får kunskap inom anläggning, odling och växtkunskap. Här finns även möjlighet att välja till grundläggande högskolebehörighet för fortsatta studier.

Går du i årskurs 9 och funderar på att välja Trädgård? Då är du välkommen till Munkagård och prova på! Kontakta skolan för mer information.

Det här lär du dig på trädgårdsutbildningen

På inriktning Trädgård på Munkagårdsgymnasiet får du lära dig allt från att köra maskiner till att bygga staket, sätta sten, anlägga dammar och rita och sköta trädgårdsmiljöer. I odlingsämnet får du kunskap om att odla och skörda alla slags växter både på friland och i växthus. Kunskapen om växter och om olika jordar ger dig grunderna för att kunna jobba inom trädgårdsnäringen.

Anläggningen och parken

På Munkagårdsgymnasiet finns en fantastisk trädgårdsanläggning, där mängder av vanliga och ovanliga växter tävlar om din uppmärksamhet. Det som gör Munkagårdsgymnsiet unikt för dig som vill ha en ordentlig trädgårdsutbildning är de stora ytorna och de många olika sorters växter som finns här. Din utbildning här anpassas efter vad som är intressant för dig. Skolan tar också hänsyn till hur efterfrågan på arbetsmarknaden ser ut.

Gör praktik på företag i branschen

Trädgårdsutbildningen är rätt val för dig som är tekniskt och estetisk lagd, men också för dig som bara gillar den maskiner, natur, den gröna miljön och trädgård. Du kommer bland annat att få göra studiebesök och praktik på företag i branschen under din utbildning. Skolan har värdefulla kontakter inom näringen, även många internationella kontakter vilket gör att det även kan bli aktuellt för dig att göra din APL (arbetsplatsförlagt lärande) utomlands.

Dina möjligheter efter att ha läst inriktning trädgård

Efter din gymnasieutbildning på naturbruksprogrammet med inriktning trädgård kommer du ha en mycket varierande, stimulerande och spännande utbildning framför dig. Som en bonus är ju dessutom tillvaron i och kring själva gymnasiet kul.

Spår 1 på Naturbruksprogrammet

Spår 1 är en utbildning enbart för elever med NPF-diagnoser (adhd, autism). På Spår 1 finns platser för behöriga elever till nationellt program och för PRO-elever.

Spår 1 läser Naturbruksprogrammet och man har möjlighet att välja mellan inriktningarna Lantbruk, Djur eller Trädgård.

Det kommer att finnas två olika varianter på Spår 1:

  • Enbart skola, eleven bor hemma och pendlar till skolan.
  • Helhetslösning med både skola och boende.
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgård

Som boende i samma kommun som Munkagårdsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram med möjlighet till högskolebehörighet.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

Munkagårdsgymnasiet

Munkagårdsgymnasiet i Halland

Kombinera praktik och teori och möjlighet att åka utomlands

Välkommen till Munkagårdsgymnasiet i Halland Här utbildas Bioprenörer! Våra elever ska bli Företagsamma, Yrkeskunniga, Nyfikna, Hållbara, Framtida Entreprenörer inom Trädgård, Djurvård, Skog och Lantbruk. Munkagårdsgymnasiet är ett naturbruksgymnasium som ligger vackert placerat i Tvååker, Halland. Skolan är det naturliga valet...


Läs mer om Munkagårdsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Munkagårdsgymnasiet

Björkängsvägen 25
432 78 Tvååker

 Visa telefonnummer
www.regionhalland.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Trädgård, fyll i följande uppgifter: