Munkagårdsgymnasiet i Halland

Välkommen till Munkagårdsgymnasiet i Halland

Här utbildas Bioprenörer! Våra elever ska bli Företagsamma, Yrkeskunniga, Nyfikna, Hållbara, Framtida Entreprenörer inom Trädgård, Djurvård, Skog och Lantbruk. Munkagårdsgymnasiet är ett naturbruksgymnasium som ligger vackert placerat i Tvååker, Halland. Skolan är det naturliga valet om du vill utbilda dig inom den gröna näringen med inriktning djur, skog, lantbruk eller trädgård. Det finns även möjlighet för dig som vill att välja till grundläggande högskolebehörighet. För dig som har mer än två timmars resväg per dag finns möjlighet att bo på skolans elevboende.

Munkagårdsgymnasiet erbjuder även utbildningarna Spår 1 och 2 för elever med NPF-diagnoser (adhd, autism).

Kombinera praktik och teori och möjlighet att åka utomlands

Munkagårdsgymnasiet är den gröna näringens skola och här får du arbeta med verkligheten som utgångspunkt. Ju fler problem och frågeställningar som är hämtade direkt från det verkliga arbetslivet desto bättre.

Som elev på Munkagård blir du förberedd för livet efter skolan och därför kommer du att, förutom lärare och personal på skolan, också få möta många olika yrkesmänniskor på dina APL-platser (arbetsplatsförlagt lärande).

Under din gymnasietid får du möjlighet att kombinera teori och praktik på bästa sätt. Skolan har många internationella kontakter för att så många som möjligt ska få chansen att praktisera i eller besöka ett annat land.

Elevboende på Munka

Det är inte riktigt som att bo hemma att bo på Munkagårdsgymnasiets elevboende. Här får du bestämma det mesta själv och du blir behandlad som en vuxen. Det finns plats för för 140 boende elever. Det är 13 grupphus som står till förfogande med 8-9 rum i varje. Möjlighet finns att få enkelrum men de flesta får räkna med att dela rum med någon. Alla elevrum ser ungefär likadana ut, men med lite egna prylar kan du snabbt och enkelt ge ditt rum en personlig prägel.

Maten på Munkagård är populär bland eleverna. Frukost och mellanmål serveras till självkostnadspris på skolan och lunchen är gratis. Behöver du hjälp med något finns det alltid någon ur personalen till hands.

Att bo på Munkagård är en helt ny värld. Här får du tre spännande år med nya kompisar, nya miljöer, nya kunskaper och nya erfarenheter.

Fritiden på Munkagårdsgymnasiet

Det finns många och uppskattade fritidsaktiviteter på Munkagårdsgymnasiet, vilket betyder att det finns något för alla smaker. Du kan till exempel spela fotboll, innebandy och volleyboll och du kan styrketräna på skolan. Det finns också flera lokala klubbar och föreningar att delta i inne i samhället.

Skolan har även en buss att tillgå för att göra biobesök, spela bowling eller gå på musik-, teater- och sportevenemang i Varberg, Halmstad eller Göteborg.

På kvällarna är Kvartershuset är den populäraste samlingsplatsen. Här finns såväl TV som ett gemensamt kök där man kan laga mat, dricka te och snacka.

Är du intresserad och vill veta mer om Munkagårdsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Munkagårdsgymnasiet

Öppet hus, Öppet hus

Öppet hus på Munkagårdsgymnasiet

Är du nyfiken på Munkagårdsgymnasiets utbildningar och kanske funderar på att söka till skolan? Välkommen på Öppet hus 20 oktober!

* Information i aulan om våra utbildningar.

* Se hur det går till på Naturbruksprogrammets olika inriktningar:

- Trädgård

- Lantbruk

- Skog

- Djur

* Möjlighet att titta på vårt elevboende.

* Vi bjuder på fika!

Varmt välkomna!

Munkagårdsgymnasiets vision:

Munkagård, det ledande Naturbruksgymnasiet – här utbildas bioprenörer!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2018-10-20    Tid:   10:00 - 14:00

Öppet hus på Munkagårdsgymnasiet

Är du nyfiken på Munkagårdsgymnasiets utbildningar och kanske funderar på att söka till skolan? Välkommen på Öppet hus 19 januari!

* Information i aulan om våra utbildningar.

* Se hur det går till på Naturbruksprogrammets olika inriktningar:

- Trädgård

- Lantbruk

- Skog

- Djur

* Möjlighet att titta på vårt elevboende.

* Vi bjuder på fika!

Varmt välkomna!

Munkagårdsgymnasiets vision:

Munkagård, det ledande Naturbruksgymnasiet – här utbildas bioprenörer!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-01-19    Tid:   10:00 - 14:00

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Djur Tvååker
Naturbruksprogrammet, Lantbruk Tvååker
Naturbruksprogrammet, Skog Tvååker
Naturbruksprogrammet, Trädgård Tvååker
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Tvååker

Visa alla

Munkagårdsgymnasiet på Sociala medier

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Munkagårdsgymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

432 78 Tvååker

www.regionhalland.se

Linnea   |   2016-05-25
Härlig skola med underbara lärare och bra gemenskap. Härlig kombination mellan praktisk och teorie, för de skoltrötta. Möjlighet att bygga din utbildning efter egna behov.

För att beställa information från Munkagårdsgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 1 recensioner