Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Metapontum
Programinformation
Stockholm
Introduktionsprogrammet

Utbildningsinfo

Bli behörig med introduktionsprogrammet på MetapontumIntroduktionsprogram - Ett alternativ för dig som saknar behörighet

Metapontum erbjuder lösningar för elever som saknar behörighet till de nationella programmen. Här finns två olika atlernativ som båda förbereder dig för studier på Naturvetenskapsprogrammet.

Programinriktat val (fd Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Språkintroduktion

För elever som bott i Sverige en kortare tid finns Introduktionsprogrammet Språkintroduktion. Det här är en individuellt anpassad utbildning där eleven på ett framgångsrikt sätt introduceras i det svenska språket, samt den svenska kulturen och skolans kunskapskrav.

På Metapontum värdesätter man den mångfald av etnicitet, bakgrund och individualitet som präglar verksamheten. Skolans har många vuxna förebilder som gärna delar med sig av sina erfarenheter som mentorer och handledare.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Metapontum söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Metapontum

Metapontum

Naturvetenskap i fokus på Metapontum

Metapontum är en liten gymnasieskola i Älvsjö utanför Stockholm. Skolans storlek gör det möjligt att ta vara på varje elevs individuella förutsättningar. Metapontums ambition är att förmedla kunskap, allmänbildning och livskompetens till sina elever. Som elev får du chansen att...


Läs mer om Metapontum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Metapontum

Stora Mans väg 11 C
255 59 Älvsjö

 Visa telefonnummer
www.metapontum.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogram, fyll i följande uppgifter: