Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Metapontum
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Metapontum i StockholmNaturvetenskap på gymnasieskolan Metapontum

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett och högskoleförberedande gymnasieprogram som gör det möjligt för dig att läsa vidare inom en rad olika områden efter gymnasiet. Det är också ett program som kräver en del av dig som elev, så när du efter tre år tar studenten kan du göra det med stor personlig tillfredställelse och med vetskapen att du har en mycket stark utbildning i ryggen.

Inriktning Naturvetenskap

På Metapontum läser du naturvetenskapsprogrammet med en inriktning mot naturvetenskap. Det innebär att du fördjupar dig inom ämnen som biologi, kemi, fysik och matematik. Det finns även utrymme för valbara kurser och på Metapontum är utbudet av kurser brett. Du kan skräddarsy din utbildning genom att välja bland kurser inom bland annat språk, humaniora eller ämnesfördjupningar. Metapontum erbjuder dessutom tre olika programfördjupningar som du kan välja mellan:

ALTERNATIV 1 – Samhälle
Den här programfördjupningen motsvarar inriktningen Naturvetenskap och samhälle då den innehåller kurserna Geografi 1 och Samhällskunskap 2. För dig som inte är helt säker på vilken inriktning du vill läsa på naturvetenskapsprogrammet är det här ett bra val då du får ta del av båda delar.

ALTERNATIV 2 – Programmering
Programmering är något som Metapontum specialiserat sig på sedan en längre tid tillbaka. Här får du kunskaper som är stimulerande och attraktiva på arbetsmarknaden.

ALTERNATIV 3 – Specialisering
Här läser du avancerade kurser inom matematik och naturvetenskap. Välj specialisering inom exempelvis geologi, genetik, kosmologi, spelteori eller logik.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Metapontum söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Metapontum

Metapontum

Naturvetenskap i fokus på Metapontum

Metapontum är en liten gymnasieskola i Älvsjö utanför Stockholm. Skolans storlek gör det möjligt att ta vara på varje elevs individuella förutsättningar. Metapontums ambition är att förmedla kunskap, allmänbildning och livskompetens till sina elever. Som elev får du chansen att...


Läs mer om Metapontum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Metapontum

Stora Mans väg 11 C
255 59 Älvsjö

 Visa telefonnummer
www.metapontum.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 7 recensioner.

Arthur Maxson
(5)
Började här för ett år sedan och kan redan se att det sker märkbara förändringar mot det positiva hållet. Ett bra val för elever som är engagerade i studierna och vill få ut det bästa av det.
ironisk elev
(5)
en otroligt bra skola rekommenderas starkt Till alla
T-800
(2)
En mycket segregerad gymnasieskola, dålig mat och mycket svårt att hitta sociala kamrater. De flesta lärare är mycket engagerade i sina ämnen och man får ofta lust att lära sig nya saker. Notera också att det här är en friskola. Ifall du vill lära dig saker och få fina betyg och gå på en extremt osocial friskola, så är det här för dig.
Kaska Krosny Kommentar:
Hej T-800, Jag undrar lite stillsamt vad du menar med "segregerad" när du beskriver Metapotnum. Vi är stolta över skolans mångfald som - med öppnare attityd - kan bjuda även dig på fina sociala sammanhang och nya kamrater. Kul att du uppskattar utbudet, möjlighet att lära & få fina betyg. Vi ser det som vårt primära mål och hoppas att trivselfa...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Metapontum, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,4)
Baseras på 7 recensioner.