Metapontum - En gymnasieskola i Stockholm som sätter naturvetenskap i fokusNaturvetenskap i fokus på Metapontum

Metapontum är en liten gymnasieskola i Älvsjö utanför Stockholm. Skolans storlek gör det möjligt att ta vara på varje elevs individuella förutsättningar. Metapontums ambition är att förmedla kunskap, allmänbildning och livskompetens till sina elever. Som elev får du chansen att utveckla din passion för vetenskap, teknik och din förmåga att på egen hand hitta kreativa lösningar på olika problem.

Förbereder dig för livet efter gymnasiet

Vare sig du ska ut i arbetslivet eller fortsätta dina studier på högskola eller universitet efter gymnasiet så är Metapontums mål att ge dig bästa möjliga förutsättningar. Här värdesätts inte bara teoretiska kunskaper, utan också kunskaper och kompetens som du behöver i livet och i din vardag. Som elev på Metapontum får du möjlighet att arbeta nära riktiga företag, ett exempel är Swedbank som genomför föreläsningar och erbjuder praktikplatser till elever.

Kunniga lärare och inspirerande undervisning

På Metapontum arbetar lärare med tunga akademiska meriter som tillsammans med motiverade och ambitiösa elever bidrar till att skapa en stimulerande och lustfylld studiemiljö på skolan. Studietakten på skolan är tidvis hög och lärarna tar ansvar för att du ska bibehålla din studiemotivation och nyfikenhet från första till sista dagen. Här kommer du alltid mötas av stöttning och uppmuntring för att du ska nå bästa möjliga studieresultat.

Delar av undervisningen och vissa projektarbeten sker på Vetenskapens Hus och inom KTH Campus i samarbete med dess institutioner och Science Center. Som Metapontumelev har du möjlighet att delta i spännande projektarbeten samt teknik- och forskningsuppdrag teknik som ger dig fina meriter för framtiden.

Sammanhållet skolschema

Schemat på Metapontum innehåller inte några håltimmar eller någon strötid, detta då skolan vill att din tid där ska kännas meningsfull och vara full av nya erövringar.

Bärbar dator och SL-kort

Som elev på Metapontum får du tillgång till den egen bärbara dator under studietiden. Du erbjuds också ett kostnadsfritt SL-kort, oavsett din bostadsort.

Är du intresserad och vill veta mer om Metapontum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Metapontum

Högskoleförberedande program
Naturvetenskapsprogrammet Ort Recensioner
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap Stockholm
Introduktionsprogrammet
Introduktionsprogram Stockholm
  • = Riksintag

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Metapontum.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Metapontum

Stora Mans väg 11 C
255 59 Älvsjö

www.metapontum.se

Arthur Maxson   |   2017-01-28
Började här för ett år sedan och kan redan se att det sker märkbara förändringar mot det positiva hållet. Ett bra val för elever som är engagerade i studierna och vill få ut det bästa av det.
ironisk elev   |   2017-01-24
en otroligt bra skola rekommenderas starkt Till alla
Tim M   |   2017-01-18
Ett fantastisk gymnasium med sagolikt bra lärare! Varje dag man kommer till skolan känns som en episk resa! Ligger belägen i en makalös sekelskiftsbyggnad och omringas av en underbar parkmiljö i engelsk stil. Man känner verkligen historiens vingslag när man vistas i lokalerna! Varje lektion är mycket lärorik och de vidunderliga lärarna bidrar ti...