Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Malmenskolan, i Grängesberg
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet passar dig som jobba med fordon eller transporter. Under programmets gång får du lära dig mer om mekanik, trafikkunskap, service och reparation.

Undervisningen på fordons- och transportprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis billackerare, yrkesförare och lastbil- eller personbilsmekaniker.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Grängesberg

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.
Malmenskolan
Bergsmansvägen 44
Grängesberg

Välkommen till Malmenskolan!

Malmenskolan ligger i en mysig miljö i Grängesberg bredvid Cassels och Disponentparken. Här får eleverna ett stort utrymme för allt praktiskt arbete och lektioner, både inom bygg- och fordonsbranschen. Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen? Ser du något...

Läs mer om Malmenskolan och visa alla program.

Sponsrad