En skola där lärarna är där för din skull! 💜

LBS Kreativa Gymnasiet i Helsingborg ligger i hjärtat av staden. Centralstationen bara ligger en minut bort, perfekt om du behöver pendla. Det är en liten skola där du har bra kontakt med dina lärare och där din utveckling i fokus. LBS Helsingborg har totalrenoverade, ljusa och fina lokaler som är utrustade med den teknik som krävs för skolans kreativa och tekniska utbildningar.

Kreativa profiler

På LBS i Helsingborg kan du välja mellan olika spännande inriktningar och profiler inom Teknikprogrammet eller det Estetiska programmet. Skolan har nyrenoverade lokaler med särskilda salar för E-sport, foto, film och laboratorier samt grupprum. I undervisningen används både traditionella läroböcker och digitala läromedel.

Schema och projektarbeten

På LBS står din kreativitet i centrum. Lärarna är uppmuntrande och arbetar aktivt för att varje elev ska nå sina mål och utveckla sin kreativitet, självständighet och företagsamhet. Schemat är uppdelat i block så att du oftast har ett ämne på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Projektarbeten är en viktig del i undervisningen. Skolan har kontakt med företag som gör att du som elev får möjlighet att arbeta med riktiga projekt. Det kan vara till exempel fotografering av event eller att göra reklamfilm.

Vad passar dig?

Vill du lära dig konsten att ta fram kreativa idéer och jobba med grafik? Eller vill du fördjupa dig i olika aspekter av ditt intresse för spel? Då kanske LBS Kreativa Gymnasiet i Helsingborg är skolan för dig! Skolan erbjuder olika profiler där du har möjlighet att inrikta dig efter dina intressen eller din framtida drömkarriär.

Teknikprogrammet med inriktning Design & produktutveckling

• Spelutveckling 🎮

Estetiska programmet med inriktning Bild & formgivning

• Spelgrafik 🌠 👩‍🎨
  • Grafisk design 🎆 👨‍🎨

Estetiska programmet med inriktning Estetik & media

• Foto & film 📸📹
  • E-sport 🏆
  • Media-beteende🗣💭

Läs mer på skolans hemsida!

Är du intresserad och vill veta mer om LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg

Välkommen på digitalt öppet hus!

Creators Welcome!

Varmt välkommen att besöka oss på digitalt öppet hus. På vår digitala öppet hus-sidan hittar du information och videos där elever, rektor och lärare svarar på vanliga frågor. Vill du veta var vi idrottar, äter, hur är det att plugga på det estetiska programmet och teknikprogrammet? Besök vår digitala öppet hus-sida.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-04-21    Tid:   18:00 - 20:00   Digitalt öppet hus (se hemsidan)

Högskoleförberedande program
Estetiska programmet Ort Recensioner
Estetiska programmet, Bild & formgivning Helsingborg
Estetiska programmet, Estetik & media Helsingborg
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Design & produktutveckling Helsingborg
  • = Riksintag

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg.

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Bruksgatan 29
252 24 HELSINGBORG

www.lbs.se

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter: