En skola där lärarna är där för din skull! 💜

LBS Kreativa Gymnasiet i Helsingborg ligger i hjärtat av staden. Centralstationen bara ligger en minut bort, perfekt om du behöver pendla. Det är en liten skola där du har bra kontakt med dina lärare och där din utveckling i fokus. LBS Helsingborg har totalrenoverade, ljusa och fina lokaler som är utrustade med den teknik som krävs för skolans kreativa och tekniska utbildningar.

Kreativa profiler

På LBS i Helsingborg kan du välja mellan olika spännande inriktningar och profiler inom Teknikprogrammet eller det Estetiska programmet. Skolan har nyrenoverade lokaler med särskilda salar för E-sport, foto, film och laboratorier samt grupprum. I undervisningen används både traditionella läroböcker och digitala läromedel.

Schema och projektarbeten

På LBS står din kreativitet i centrum. Lärarna är uppmuntrande och arbetar aktivt för att varje elev ska nå sina mål och utveckla sin kreativitet, självständighet och företagsamhet. Schemat är uppdelat i block så att du oftast har ett ämne på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Projektarbeten är en viktig del i undervisningen. Skolan har kontakt med företag som gör att du som elev får möjlighet att arbeta med riktiga projekt. Det kan vara till exempel fotografering av event eller att göra reklamfilm.

Vad passar dig?

Vill du lära dig konsten att ta fram kreativa idéer och jobba med grafik? Eller vill du fördjupa dig i olika aspekter av ditt intresse för spel? Då kanske LBS Kreativa Gymnasiet i Helsingborg är skolan för dig! Skolan erbjuder olika profiler där du har möjlighet att inrikta dig efter dina intressen eller din framtida drömkarriär.

Teknikprogrammet med inriktning Design & produktutveckling

• Spelutveckling 🎮

Estetiska programmet med inriktning Bild & formgivning

• Spelgrafik 🌠 👩‍🎨
  • Grafisk design 🎆 👨‍🎨

Estetiska programmet med inriktning Estetik & media

• Foto & film 📸📹
  • E-sport 🏆

Läs mer på skolans hemsida!

Är du intresserad och vill veta mer om LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg

Välkommen till öppet hus på LBS Kreativa gymnasiet i Helsingborg

Varmt välkommen till oss på LBS Kreativa Gymnasiet i Helsingborg. På öppet hus hos oss kommer du att få se lokalerna, träffa elever och lärare.  Vi ser fram emot att träffa dig!

Information med anledning av covid-19

Din trygghet är viktigt för oss och därför behöver du inför ditt besök på öppet hus göra en intresseanmälan. Detta för att vi kommer behöva begränsa antal besöksplatser. Du kan i ett senare skede därför behöva bekräfta ditt besök.
Håll koll i din mail och telefon efter meddelande från oss kring detta.

LBS Kreativa Gymnasiet följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt AcadeMedias riktlinjer för att bromsa smittspridningen av covid-19. Våra öppna hus kommer hållas enligt de regler och riktlinjer som finns. Håll dig uppdaterad här på vår hemsida för information om ändringar kring öppet hus för just vår skola.

Gör din anmälan till digitalt öppet hus via denna länk!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-12-12    Tid:   12:00 - 14:00   Digitalt öppet hus
Datum:   2021-01-27    Tid:   18:00 - 20:00
Datum:   2021-04-21    Tid:   18:00 - 20:00

Högskoleförberedande program
Estetiska programmet Ort Recensioner
Estetiska programmet, Bild & formgivning Helsingborg
Estetiska programmet, Estetik & media Helsingborg
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Design & produktutveckling Helsingborg
  • = Riksintag

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg.

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Bruksgatan 29
252 24 HELSINGBORG

www.lbs.se

För att få mer information från LBS Kreativa Gymnasiet Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Det finns inga recensioner än.