Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
15 november, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 223,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
15 november, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 223,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Inriktningen Samhällsvetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet riktar sig till dig som vill läsa vidare efter gymnasiet och kanske är intresserad av en framtid som ledare. På Klara Teoretiska Gymnasiums Samhällsvetenskapsprogram i Linköping får du utrymme att stå i centrum och ta egna initiativ. Du får fördjupade kunskaper om människan och samhället, vilket du har nytta av oavsett vad du vill göra i framtiden.

De samhällsvetenskapliga ämnena geografi, historia och samhällskunskap ger dig förståelse för omvärlden, från individnivå till samhället och världen i stort.

Utvecklas till ledare

I programfördjupningen läser du sociologi, retorik och pedagogiskt ledarskap – kurser som alla är ledarskapsinriktade. Du får lära dig grunderna i kommunikation och får förståelse för mötet mellan människor och hur samhället fungerar.

För dig som funderar på att läsa Sam-beteende är Sam-Sam på Klara Teoretiska Gymnasium Linköping ett mycket bra alternativ.

Samhällsvetenskapsprogrammet är teoretiskt och ger dig viktiga verktyg inför dina universitets- eller högskolestudier, genom att du lär dig ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt.

Möjlighet att läsa språk

För dig som har ett stort intresse för Moderna språk så erbjuds även steg 5 i Tyska, Spanska och Franska, där ni även gör en språk- och kulturresa till respektive land.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Hamngatan 2B
582 26 Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping ligger fem minuters promenad från centrum. Här får du redskapen som förbereder dig för akademiska studier. Oavsett om du har höga betyg och vill arbeta snabbt och utmanande eller om du behöver extra stöd och vill...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Sponsrad