Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 237,5
(medelvärde: 259,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 237,5
(medelvärde: 259,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för universitetet!

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan har ett tydligt mål med utbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap: att erbjuda den mest universitetsförberedande beteendevetenskapliga utbildningen i hela Sverige. Inget dåligt mål med andra ord.

Elever som läser inriktningen Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan får lära sig om och fördjupa sig i mänskligt beteende och svara på frågor som varför vi beter som vi gör i olika situationer. Hur fungerar vi i grupp och som individer? Kommunikation, ledarskap och psykologi är andra viktiga ämnen för dig som väljer att läsa inriktningen Beteendevetenskap.

Teori och praktisk erfarenhet kopplas ihop

Under dina tre år på samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig om människors beteende, om samspelet mellan tankar, känslor och handlingar. Workshops, fältstudier och olika projektarbeten hjälper dig att koppla ihop de teoretiska studierna med dina praktiska erfarenheter.

Samhällsvetenskapsprogrammet – år för år

  • År 1 – Du står i centrum under första året. Genom att läsa psykologi får du lära dig om hur vi människor beter oss, känner och tänker. Mänskliga rättigheter står också på schemat och med klassen diskuterar du hur du som person är en del av samhället.
  • År 2 – Du läser psykologi och sociologi och studerar samspelet mellan kön, åldrar och individer av olika samhällsbakgrund. Här går samtalen även in på psykiska störningar och deras behandlingsmetoder. Du får också lära dig hur vårt beteende och hur vi ser på oss själva förändras i samspel med vår kultur, samhället och media.
  • År 3 – Gymnasiearbetet knyter ihop utbildning tillsammans med kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Genom att jobba ämnesövergripande och i projektform får du fördjupa dig inom det beteendevetenskapliga ämnet.

Framtida yrken

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap är en bred utbildning som förbereder dig för många olika yrken där du framför allt arbetar med människor. Psykolog, socionom, personalvetare, advokat och polis är några exempel på relevanta yrken.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan
Vallgatan 38
41116 Göteborg

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Vår skola, som är belägen centralt i Göteborg, är ett litet gymnasium med stort hjärta. På Klara Teoretiska Gymnasium Vallgatan vill vi ge dig kunskap, redskap och perspektiv inför framtiden. Hos oss får du verktygen för att ta dig an...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan och visa alla program.

Sponsrad