Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Karlfeldtgymnasiet
Programinformation
Utbildningsort: Avesta
Antal elever på programmet: 16 (år 1)
Utbildningstyp: Estetiska programmet
Antagningspoäng: Medelvärde: 218,1, Lägsta: 187,5 (Läsår: 2016)

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Bild- och formgivning

Kreativitet, individualitet och självkänsla

Estetiska programmet utmärks av den skapande verksamheten samtidigt som det är högskoleförberedande. Vi söker dig som vill arbeta i ett kreativt yrke i framtiden, och som vill studera på ett program som ger hög behörighet till fortsatta studier samtidigt som du får möjlighet att uttrycka dig praktiskt-estetiskt genom att arbeta med bilder, dansa, spela eller sjunga.

Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning

Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper i olika två- och tredimensionella tekniker för bildframställning. Du får lära dig teckning, foto, akrylmåleri, akvarell, tusch, olja, torrpastell, keramik, skulptur, grafik, screentryck, illustration och fotoshop, mm.

Du övar upp och utvecklar din kreativitet och din förmåga att uttrycka dig i bild och form för olika syften, liksom din förmåga att uppleva och tolka olika typer av bilder. Du utvecklar ett personligt och konstnärligt uttryck i ditt bildskapande. Du får möjlighet att fokusera på någon eller några delar av bildområdet.

Inriktningskurser:

  • Bild och form
  • Bild
  • Form
  • Bildteori

Fördjupningskurser:

  • Fotografisk bild 1
  • Formgivning 1
  • Bild och form – specialisering
  • Fotografisk bild 2

Utställningar och studieresor på inriktningen Bild- och formgivning

Varje år får du delta i bildutställningar på vår skola, på stadsbiblioteket, i Hyttan och i andra utställningslokaler.

Du får följa med på ett flertal studieresor till Stockholm där vi ser olika bild- och konstutställningar, både historiska och samtida. Vi besöker också skolor med konstnärlig utbildning och fackhandel för konstnärsmaterial.

Projekt på inriktningen Bild- och formgivning

Varje år genomför inriktningens elever olika typer av projekt i samarbete med de andra inriktningarna på ES, t.ex. en musikal i åk 2 och film- eller fotoprojekt tillsammans med elever på inriktning Estetik och media. Du får också möjlighet att delta i projekt i samarbete med institutioner, föreningar eller företag i kommunen, som t.ex. illustrationsuppdrag eller offentlig utsmyckning.

Skolan strävar efter att hålla en hög standard på tillgängligheten vad gäller konstnärsmaterial, bildhanteringsprogram, kameror, datorer, och andra medel för modern bildproduktion. Bildlärarna är alla behöriga och utbildade vid Bildlärarinstitutet på Konstfackskolan i Stockholm.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att vara behörig till programmet måste du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska, samt nio andra valfria grundskoleämnen. Även färdighetsprov kan förekomma till denna typ av utbildning.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Karlfeldtgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: intag@regiondalarna.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Karlfeldtgymnasiet

Karlfeldtgymnasiet

Karlfeldtgymnasiet i Avesta är den största gymnasieskolan i regionen och uppkallad efter kommunens nobelpristagare i litteratur, Erik-Axel Karlfeldt. Du kan välja mellan 12 nationella program, varav sju yrkesprogram och fem är högskoleförberedande program. På skolan finns det även möjlighet att...


Läs mer om Karlfeldtgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Karlfeldtgymnasiet

Karlfeldtgymnasiet

Frejgatan 1
77481 AVESTA Avesta

 Visa telefonnummer
www.avesta.se