Visa gymnasium.se som: Mobil

Om skolan

Nytt gymnasium hösten 2022 - JENSEN Gymnasium Wenngarn

Hösten 2022 startar JENSEN sitt första naturbruksgymnasium på natursköna Wenngarn i Sigtuna tillsammans med ägaren Wenngarn fastighetsförädling och Sigtuna stuteri. Initialt kommer två program att erbjudas, Ridgymnasium samt Hund och djursjukvård. 

På JENSEN gymnasium Wenngarn får du en bra grund att stå på oavsett vilken inriktning du väljer. När du lämnar oss är du väl förberedd för både arbetslivet och högre studier, allt inom ramen för vårt koncept Träning för verkligheten.

Träning för verkligheten

Att kunna applicera teoretiska kunskaper i praktiken är ett av målen med din utbildning på JENSEN. En del i vårt koncept “Träning för verkligheten” är därför att delvis jobba tematiskt i projekt under utbildningen.

Projekten tar avstamp i ett verklighetsbaserat case inom ramen för ditt intresse. För ridgymnasisterna så kan ett projekt t.ex. bestå av att starta en hästverksamhet där du får utnyttja dina kunskaper i matematik, samhälle, entreprenörskap, djurhållning och hästkunskap. För elever som läser Hund och djursjukvård så kan motsvarande projekt bestå av att starta upp en fiktiv smådjursklinik. Projekten varvas med stor del traditionella teoretiska klassrumsstudier för att förbereda dig för högre studier.

Hitta till oss

Wenngarn är ett naturskönt område i Sigtuna med goda kommunikationsmöjligheter från såväl Stockholm som Uppsala län. Hållplatsen närmast skolan heter Venngarnsvägen. 

Om Wenngarns slott

Wenngarns slott uppfördes under 1200-talets senare del och har sedan dess genomgått flertalet stora ombyggnationer. Den vackra barockparken som omger slottet skapades på 1600-talet och här har bl.a. flertalet stora ryttartävlingar hållits genom åren. Idag finns bostäder, kontor, nyrenoverade utbildningslokaler, restaurang, moderna internat med hög standard, hundverksamhet, gym samt en ridanläggning på området. 

Till ridgymnasiets start 2022 kommer JENSEN att anlägga moderna stallar med upp till 30 boxar, hagar samt ett stort ridhus med hinderpark. Elevboende och inackordering av egen häst kommer att erbjudas. 


Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Wenngarn, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på JENSEN gymnasium Wenngarn

Informationsträff

Informationsmöte JENSEN gymnasium Wenngarn

Mer information om hur man anmäler sig publiceras här inom kort.

Anmäl ditt intresse

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-10-28      Läs mer
Datum:   2021-11-16      Läs mer

Program

Yrkesprogram
Naturbruksprogrammet Ort Recensioner
Naturbruksprogrammet, Hund & djursjukvård Sigtuna
Naturbruksprogrammet, Ridning Sigtuna
  • = Riksintag

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Wenngarn.

Hitta till skolan

JENSEN gymnasium Wenngarn

Wenngarn
Sigtuna

 Visa telefonnummer
www.jensengymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från JENSEN gymnasium Wenngarn, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information