JENSEN gymnasium gamla stdan

JENSEN gymnasium Gamla stan (Fd Södra)

Här blir du förberedd på nästa viktiga steg i livet! På JENSEN Gamla stan möts du av engagerade lärare och en trygg atmosfär. Här finns också en aktiv elevkår och flera utskott att engagera sig i. För att du ska bli förberedd på bästa sätt arbetar JENSEN genom utbildningskonceptet Träning för verkligheten. Då blir du både förberedd för yrkes- och studielivet efter gymnasiet.

Du hittar JENSEN Gamla stan på Stora Nygatan 30.

Träning för verkligheten

Vårt utbildningskoncept betyder att du får en tydlig koppling till verkligheten, både med näringsliv, högskola och universitet. JENSEN Gamla stan samarbetar bland annat med Södertörns Högskola, Stockholms Universitet och Uppsala universitet. JENSEN samarbetar även med Vetenskapens hus (Stockholms Universitet och KTH) där det görs studiebesök. Samarbetet erbjuder en inblick i eftergymnasiala studier men framförallt en tillgång till avancerad labbutrustning och utbildning.

Vi satsar stort på Ung Företagsamhet (UF) och flera av våra elever säger: "att driva ett UF-företag är det roligaste och mest utvecklande jag gjort under gymnasietiden".

Vi blev utsedda till Stockholms bästa UF-skola 2011, 2012, 2013, 2015, 2018, 2020 och 2021.

UF-juryns motivering när JENSEN utsågs till Sveriges bästa UF-skola 2021:

”Vinnaren har utmärkt sig genom att låta UF-företagandets upplevelser bli en del av samtliga elevers gymnasietid, redan från start. Genom ett programöverskridande arbete där eleverna inspireras av varandras profileringar och engagemang visar skolan hur en livskraftig UF-anda kan sättas i väggarna. Den tidiga satsningen på socialt entreprenörskap kopplat till FNs globala mål sätter vinnaren i framkant för en hållbar utveckling. Skolan låter heller inte framgångarna stanna i de egna korridorerna, utan delar generöst med sig av sitt framgångsrecept till andra.”

För dig med ambitioner

JENSEN gymnasium Gamla stan slog upp portarna 2005 och har blivit en mycket omtyckt skola med gott rykte. Du hittar skolan i nyrenoverade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm.

Sedan start har kvalitet i undervisningen och elevernas kunskapsresultat varit högsta prioritet. Alla elever har möjlighet och potential att nå sina mål, men det kommer inte gratis. Du måste ta ditt ansvar och lägga ner den tid och energi som krävs.

Alla lektioner på JENSEN Gamla stan är lärarledda och skolans lärare jobbar hårt för att du ska nå dina mål. De arbetar även med att coacha andra lärare på skolan samt med att säkerställa att du och dina klasskamrater får bästa möjliga undervisning.

Fokus på entreprenörskap på JENSEN gymnasium

På JENSEN Gamla stan är entreprenörskap och verklighetsnära undervisning i fokus och det finns ett etablerat samarbete med näringslivet. Många av skolans program ger dig som elev möjlighet till praktik i näringslivet och språkresor utomlands.

Mental träning och pedagogiska promenader

För att hjälpa dig fokusera såväl i som utanför skolan jobbar JENSEN gymnasium med mental träning. Detta sker i form av avslappningsövningar, mindfulness, stresshantering och målbildsträning. Många av skolans elever upplever att den mentala träningen hjälper dem i skolarbetet.

JENSEN arbetar också med regelbunden fysisk aktivitet både inomhus och utomhus. Flera gånger i veckan går du och dina klasskamrater på pedagogiska promenader där ni diskuterar ett ämne eller löser en uppgift tillsammans.

Är du intresserad och vill veta mer om JENSEN gymnasium Gamla stan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Andel med examen inom 3 år 93,1 81,7 2018/19
Antagningspoäng medel 284,8 2021
Lägsta antagningspoäng 255,0 2021

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av JENSEN gymnasium Gamla stan.

JENSEN gymnasium Gamla stan

Stora Nygatan 30
111 27 STOCKHOLM

www.jensengymnasium.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,3

Hej
Den e bra skola lärarna är bra speciellt Jenny matteläraren och Filip. Hamna i en bra klass.
Anonym
Går första året på Jensen Gamla stan, EK Manegment. Skolan generellt är okej men gemenskapen är dunder. DOCK så är flera lärare för stränga och dramatisk. Finns en konsekvenstrappa som är ABSURD. Lärare måste chilla !!! Driver inte ens.
Vendela
Jag är så glad över att jag kom på Jensen det förändrade min syn på både skola och livet. Det absolut bästa med skolan är lärarna . De lär inte bara ut kunskap utan de motiverar en och hjälper än med allt från skola till andra saker. Alla lärare är också otroligt kunniga inom sina ämnen vilket gör man vill lära sig mer. Lärarna är så snälla och ...
Visa hela

Forum om JENSEN gymnasium Gamla stan

Här kan du ställa frågor om JENSEN gymnasium Gamla stan och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Jensen Södra 2019-01-28   G. Varför ska man välja just Jensen södra över andra Jensen gymnasium, exempelvis Jensen Norra?
0 Fråga 2012-12-16   Playgod of Sweden Har ni Internat möjligheter om man bor utanför Stockholm?
3 frågor 2008-12-02   natur vart ligger detta gymnasium, vilken station?. är det mest invandrare eller svenska elever? eller både och?
Sida:

» Ställ ny fråga

Skolrecensioner

För att få mer information från JENSEN gymnasium Gamla stan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till JENSEN
Påminn mig om öppet hus
Jag vill få JENSENs nyhetsbrev
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga