Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Ingelstadgymnasiet
Programinformation
Ingelstad
Antal elever: cirka 190 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 231,6) * statistik från 2019/20

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Lantbruksutbildning på Ingelstadgymnasiets Naturbruksprogram

Ny, modern lantbruksutbildning på Ingelstadgymnasiet!

Lantbruksnäringen har genomgått stora förändringar och för att du som ungdom och elev ska få de bästa förutsättningarna att arbeta med det du är intresserad av efter gymnasiet har man på Ingelstad genomfört stora förändringar i sin lantbruksutbildning.

Den största förändringen handlar om den praktiska delen av utbildningen Naturbruksprogrammet, inriktning Lantbruk. Istället för praktik på skolans lantbruk kommer en del av undervisningen nu istället ske i samarbete med gårdar eller andra praktikplatser. På så vis får du som elev stora möjligheter att lära dig yrket i en verklig miljö.

Lektioner i lantbruksmiljö

Vissa teoretiska delar av Naturbruksprogrammet, Lantbruk utförs i verklig miljö istället för i lektionssalar för att undervisningen ska bli så verklighetsanknuten som möjligt, och för att du ska få en helhetssyn i både teori och praktik.
Tillsammans med handledare från skolan kommer du få besöka olika gårdar (detta kallas SPL) – något som brukar uppskattas av eleverna.

30 veckors praktik på en arbetsplats

Praktiken på Naturbruksprogrammet, Lantbruk hos oss har fördubblas från 15 veckor till 30 veckor. Oftast får du prova på att praktisera på flera olika gårdar för att få se en bredd av lantbruksnäringen och du får möjlighet att välja inriktning på praktikgården utifrån dina intressen.

Stor chans till jobb

Lantbruksutbildningen på Ingelstadgymnasiet innebär en start på ett yrkesliv inom lantbruket som exempelvis djurskötare eller maskinförare. Det finns ett stort behov av utbildad arbetskraft och med den här utbildningen får du tillgång till Ingelstadgymnasiets stora kontaktnät, vilket kan ge dig kontakter som kan leda till jobb efter din gymnasieexamen.

Samarbete med lantbruksgårdar

Ingelstadgymnasiet samarbetar bland annat med: Gemla Norregård, Orraryd Gård, Skattegården, Skye Säteri, Skäggalösa Lantbruks AB, och Torsjö Gård.

Är du särskilt intresserad av maskiner och entreprenad finns en entreprenadfördjupning inom lantbruk, läs mer här!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter Naturbruksprogrammet kan läsa vidare på yrkeshögskolan till gårdsmästare, driftsledare eller ladugårdsförman. Väljer du högskolebehörighet (välj Svenska 2+3 samt Engelska 6 och dessutom läser kursen Matematik2) kan du t.ex. läsa vidare på SLU till lantmästare.

Kompletterar du dina studier på kommunal vuxenutbildning efter studenten kan du också läsa vidare till agronom, landskapsarkitekt, trädgårdsingenjör, jägmästare m.m. 

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Som boende i samma kommun som Ingelstadgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Växjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
E-post: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk-Lantbruk är ett yrkesprogram som ger dig yrkeskunskaper och en yrkesexamen som ofta leder till bra jobb. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

Kontaktuppgifter till Ingelstadgymnasiet

Ingelstadgymnasiet

355 71 Ingelstad

 Visa telefonnummer
www.ingelstad.nu

Ingelstadgymnasiet

Ingelstadgymnasiet, naturbruksgymnasium

Funderar du på vad du vill göra med din framtid? Vad sägs till exempel om att bli gårdsmästare, hippolog, djurskötare, hundtränare, hästuppfödare eller djurvårdare? Kanske siktar du på att plugga vidare efter gymnasiet? Vi hjälper dig med detta, oavsett framtidsplan!  På...


Läs mer om Ingelstadgymnasiet och visa alla program.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk från Ingelstadgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Ingelstadgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: