Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Hultsfreds gymnasium, i Hultsfred
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 204,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 204,4)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Hultsfred. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 172 577 24 HULTSFRED
Telefon: 0495-24 11 21  
Mejladress: gymnasiet@hultsfred.se
Hultsfreds gymnasium
Stora Torget 3
57730 Hultsfred

Hultsfreds gymnasium - i naturskön miljö nära centrum

Hultsfreds gymnasium hittar du i naturskön miljö, nära Hagadals fritidsanläggning med simhall och sporthall, där är också all idrottsundervisning förlagd. På bekvämt gångavstånd finns centrum, buss och järnvägsstation med direktlinje till Kalmar, Linköping och Stockholm. På Hultsfreds gymnasium går cirka...

Läs mer om Hultsfreds gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
20@
15 dec 2022

Jag hade också velat ge 5 stjärnor men anledning till 4 stjärnor är bara pga matte lärare. Hen var snäll men hen var inte bra matte och hen ger bra betyg bara för de som hen ty...

Visa hela
Sponsrad