Idrottsutbildning (NIU), Cykel

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Idrottsutbildning
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-02

Film

Idrottsutbildning (NIU), Cykel

Om utbildningen

NIU-Cykel - Kombinera elitidrott med studier

Vill du kombinera elitidrott med studier på gymnasienivå? Då är du välkommen att söka Sjödalsgymnasiets nationella idrottsutbildning NIU-Cykel.

Utbildningen går att kombinera med skolans olika program, där din cykelutbildning utgör 400 p av gymnasiekursernas sammanlagda 2500 p. Det är fördjupningskurserna i de olika programmen och det individuella valet som ersätts av kurserna i specialidrotten cykel.

Om utbildningen

Utbildningen vänder sig till dig som tränar och tävlar i cykel på elitnivå eller har ambitionen att nå nationell elit. I specialidrottskurserna får du en gedigen utbildning som bygger på fyra olika kurser: Tränings- och tävlingslära 1 samt idrottspecialisering 1, 2, 3. Kurserna innehåller bland annat idrottspsykologi, näringsfysiologi, träningsupplägg och liknande.

Din träning på skoltid leds av legitimerade idrottslärare och cykeltränare i samråd med din hemmatränare. Målet är att du ska få utrymme och möjlighet att satsa på din cykling samtidigt som du genomgår en gymnasieutbildning som passar dig. Sjödalsgymnasiet är den enda skolan i Stockholmsregionen som erbjuder NIU-Cykel och är ett bra alternativ för dig som vill bo kvar hemma och ha stöd av vänner, klubb och familj för att utvecklas både som elitcyklist och gymnasieelev.

Bra förutsättningar

På Sjödalsgymnasiet finns mycket goda förutsättningar att erbjuda dig en bra cykelutbildning. Förutom bra kommunikationer och närhet till pendeltåg har skolan en stor idrottshall. I hallen finns en 200 meters rundbana och även ett fullt utrustat gym med motionscyklar. Nära Sjödalsgymnasiet finns även simhall och i Huddinge ligger Flottsbro där det finns MTB-spår och downhill-backe. I Älvsjö finns en av Stockholms två BMX-banor och det finns mycket fina vägar i Södertörn för landsvägscyklister.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Cykel, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Cykel

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Ansökan och behörighet

Ansökan till NIU-cykel sker i två steg. Första steget är att göra en ansökan via vår cykelansvarige Robin Niller innan den 11 januari 2022. Andra steget är en ansökan till ett av skolans nationella program som du vill kombinera med cyklingen. Denna ansökan görs på vanligt sätt vi Gymnasieantagningen. Det krävs godkänd antagning i båda stegen för att få börja på NIU cykel.

Uttagningar till NIU Cykel bedöms utifrån färdighet och lämplighet och baseras på tester och intervjuer. Det innbär att du kan bli antagen till NIU Cykel om dina tester visar på goda förutsättningar att utvecklas för nationell elit.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Cykel så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 28 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Cykel från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information