Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Hermods Gymnasium Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 30 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 275,1
    (Lägsta: 250) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Läs natur & samhälle på Hermods Gymnasium

Välkommen till Naturvetenskapsprogrammet med inriktning mot Naturvetenskap & samhälle på Hermods Gymnasium Göteborg

Gillar du utmaningar och är nyfiken på samspelet mellan samhälle, naturvetenskap och miljöfrågor? Då är Naturprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle rätt utbildning för dig.

Du som väljer Naturprogrammet på Hermods Gymnasium kommer  utvecklas i en stimulerande miljö med likasinnade klasskamrater där ni får göra studiebesök, exkursioner och intressanta experiment. Du får du varje dag lära dig saker som förbereder dig för framtida studier på högskola och universitet. Kanske drömmer du om att bli läkare, biolog, civilingenjör, fysiker eller biomedicinsk analytiker?

Fokus på både natur- och samhällskunskap

Inriktningen ger dig breda kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. Studier av människan som biologisk, social och kulturell varelse kommer ge dig en bred och fördjupad förståelse för samspelet mellan naturen och samhället, där miljö och hållbar utveckling står i fokus. 

Målet är att du ska utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt som du kan använda dig av i fortsatta studier eller arbetsliv. Förhållningssättet innehåller många aspekter, men någonting vi vill lyfta fram särskilt är logiskt tänkande, resonemang, relevant språk, problemlösningsförmåga, systematiska iakttagelser och förmågan att söka och bearbeta information.

Naturvetenskap och entreprenörskap

Hos oss hör naturvetenskap och företagande ihop. Är du entreprenöriellt lagd kan du göra UF (ung företagsamhet) där du får starta och driva ditt eget företag i åk 3. Kanske blir just ditt företag nästa Aztra Zeneca?

För framtida studier och arbetsliv är språk mycket viktigt. Språk är ett verktyg för att analysera texter, reflektera och lära, men också för att kunna förstå din omvärld. Därför fokuserar vi också på att ge dig en bra utbildning i svenska, engelska och moderna språk.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Hermods Gymnasium Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Efter Naturvetenskapsprogrammet på Hermods Gymnasium i Göteborg kan du studera vidare på ett universitet eller en högskola, främst inom de naturvetenskapliga ämnena men även annat.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Hermods Gymnasium Göteborg

Hermods Gymnasium Göteborg

Hermods gymnasium Göteborg - En kvalitetsskola i Göteborgs innerstad

Hösten 2019 byter Hermods namn till KLARA Teoretiska Gymnasium Vallgatan. I dagsläget sker inga stora förändringar. Vi fortsätter att bedriva skolans verksamhet precis som vanligt och vår skola kommer ha kvar samma program och inriktningar som idag.  Ingenting är viktigare för...


Läs mer om Hermods Gymnasium Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hermods Gymnasium Göteborg

Vallgatan 38
411 16 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.hermodsgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, fyll i följande uppgifter: