RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Simning

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

simning  hagströmska

Simning på Hagströmska gymnasiet! 

På Hagströmska Gymnasiet Simning får möjlighet att kombinera din träning med dina gymnasiestudier. Med våra utbildade och engagerade tränare och de fina förutsättningar som finns i Falun kan du ta din simning till nästa nivå!

Simningen bedrivs året runt i såväl inom- som utomhusbassänger på Lugnet. Du får chansen att jobba på teknik, uthållighet och styrka. Tillsammans med tränaren skapar du också en individuell utvecklingsplan med tydliga mål som hjälper dig att ta nästa steg i din simning. Utöver skolträningarna har vi samarbete med Falu simsällskap där du kan träna kvällar och helger. Vi har fyra skolträningar varje vecka där tre av passen är simning med olika inriktning och det fjärde träningspasset varierar mellan teori och styrka.

Flytta till Falun?

Det är många som väljer att flytta till Falun för att gå på vår skola och följa sina drömmar. Varje år flyttar ett hundratal nya elever in på våra elevboenden och sammanlagt har vi cirka 230 elever som bor utspritt över hela Falun. Vi har som ambition att hjälpa alla elever som ska kombinera sina studier med någon av våra idrotter på skolan och inte bor i Falun eller närområdet med elevboende.

Läs mer om inriktningen och ansökan till Simning NIU på Hagströmskas hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Simning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Simning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Simning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad