Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning, E-sport

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Idrottsutbildning (RIG, NIU)
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-27
2020-05-18
e-sport hagströmska

Om utbildningen

E-sport

Utbildningen inom E-sport på Hagströmska Gymnasiet kommer vara uppbyggd på tre ben. Fysisk träning, mental träning och teori samt Gaming, vilket är själva spelandet. För den fysiska träningen kommer Hagströmskas fystränare Angelica Bengtsson att ansvara för. Utöver sitt arbete på Hagströmska är Angelica en del av den svenska crossfiteliten och satsar på EM. Samliga idrottare kommer att få ett individanpassat fysupplägg. Några kan behöva mer styrka, andra mer kondition för att möjliggöra optimal prestation inom e-sport. Den mentala träningen och spelteorin kommer befintliga tränare på Hagströmska att ansvara för tillsammans med gästföreläsare, en del av dessa kommer att vara internationella.

E-sport kommer samarbeta med andra idrotter, t.ex. kommer Hagströmskas fotbollstränare föreläsa om spelteori och hur man kan omsätta fotboll på planen till fotboll på skärmen. Det sista benet är själva spelandet och detta kommer att ske på skoltid och kommer att ske på olika plattformar och konsoler för att möjliggör största möjliga utveckling.

E-sport kan kombineras med något av de åtta nationella program som Hagströmska Gymnasiet erbjuder och Hagströmska Gymnasiet erbjuder således en unik möjlighet för elever att kunna satsa på både sitt skolarbete och sin e-sport.

Prova-på-dag
Om du är intresserad av våra tillval går det bra att komma på en prova-på-dag. Vi tar gärna emot planerade besök hos oss under en vanlig skoldag. Be din studie- och yrkesvägledare kontakta respektive tränare. Information om hur du söker till oss får du också av din studie- och yrkesvägledare

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, E-sport , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Om du älskar sport, vill ha en fantastisk gymnasietid, en bra gymnasieutbildning och ett aktivt liv är Hagströmska gymnasiet Falun ditt självklara val. Välkommen.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning, E-sport

Som boende i samma kommun som Hagströmska gymnasiet i Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, E-sport så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun – Framtidens skola redan idag

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Skolans vision är Framtidens skola redan idag! Skolan arbetar med entreprenöriellt lärande och också över ämnesgränserna så att det bildar en helhet och...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 62 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Idrottsutbildning, E-sport , fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.