Visa gymnasium.se som: Mobil

Specialpedagogisk profil AST

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2019-12-05
2020-01-25

Utbildningsinfo

AST
Gymnasium för dig med AST

Specialpedagogisk profil – AST är anpassad för dig med autismspektrumtillstånd och som behöver en trygg och strukturerad miljö i skolan. All undervisning sker i små grupper och du får studera utifrån dina förutsättningar och utveckla dina personliga talanger.


Introduktionsprogram:
AST Individuellt alternativ

Passion Speldesign
Programmet vänder sig till dig med diagnos inom AST som behöver ta igen kurser du missat under grundskolan. Efter 1–3 år har du den kunskap och det självförtroende som krävs för att du ska kunna läsa vidare på ett yrkesprogram eller hitta ett jobb som du trivs med.

AST Estetiska programmet

Passion Speldesign
Det här är ett nationellt program som har ett kursupplägg som ger dig behörighet att läsa vidare på högskolan efter gymnasiet. Undervisningen är specialpedagogiskt anpassad för dig med en diagnos inom AST så att du ska kunna tillgodogöra dig den på ett bra sätt och trivas i skolan.

AST Naturvetenskapsprogrammet

Passion Speldesign
Ett nationellt program där den specialpedagogiska undervisningen är anpassad för dig som har en diagnos inom AST så att du ska kunna tillgodogöra dig den på ett bra sätt och trivas i skolan. Kursupplägget ger dig behörighet att läsa vidare på högskola efter gymnasiet.

AST Estetiska programmet

Passion Bild & form, Dans, Musik, Skrivare och Teater
Du kommer att läsa de gymnasiegemensamma ämnena tillsammans med andra elever i små grupper. De konstnärliga ämnena läser du tillsammans med det övriga estetiska programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Specialpedagogisk profil AST, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Specialpedagogisk profil AST

Som boende i samma kommun som Fryshusets Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Läser du AST - Estetiska programmet, Estetik och media (Speldesign) får du en högskoleförberedande gymnasieexamen. Läser du individuellt alternativ får du inte en gymnasieexamen, men förbereds för att klara av ett program som ger dig examen, eller för yrkeslivet.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

"Alla får chansen att vara sig själva"

Läs mer Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Specialpedagogisk profil AST så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Fryshusets Gymnasium

Välkommen till Fryshuset Gymnasium – skolan för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och inte minst ett liv som du trivs med! Fryshuset Gymnasium är gymnasieskolan som siktar högt. Drömmer du om att bli musiker, hjärnforskare,...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se

Estetiska programmet, Estetik & media

Estetik och media - Digitalt skapande

Estetiska programmet på Aspergerverksamheten har inriktningen Estetik och Media och programfördjupningen Digitalt skapande och animation. Det här är en utbildning för dig som drömmer om att bli spelkreatör eller speldesigner. Fördjupningen Digitalt skapande och animation finns även på Samhällsvetenskapsprogrammet, där du också kan läsa mer om fördjupningen. Läs mer om Digitalt skapande & animation på den här sidan - scrolla ned till texten SA med speldesign

Individuellt alternativ

Individuellt anpassat alternativ

Individuellt alternativ är ett Introduktionsprogram som förbereder dig för yrkesintroduktion, fortsatt utbildning eller för arbetsmarknaden. Det här är ett individuellt anpassat alternativ för dig som saknar behörighet till Estetiska programmet – på grund av stora kunskapsbrister eller svag motivation. Individuellt alternativ passar också dig som vill ha en mer allmänt inriktad utbildning som förberedelse för annan utbildning.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Specialpedagogisk profil AST, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer