Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Specialpedagogisk profil AST

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum, AST/NPF
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum, AST/NPF
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

Estetiska programmet

Gymnasium för dig med AST

Specialpedagogisk profil AST är anpassad för dig med autismspektrumtillstånd. Undervisningen sker i små grupper. Du studerar utifrån dina förutsättningar i en trygg och strukturerad miljö.

Vi erbjuder tre varianter av Specialpedagogisk profil AST - två på Estetiskt nationellt program, och en på Individuellt alternativ. Se mer info om varje under respektive program nedan.

Estetiska programmet

På estetiska programmet har du möjlighet att läsa en anpassad utbildning för dig inom autismspektrat (AST). Du får tillgång till pedagogiska hjälpmedel och en egen arbetsplats.

Gemenskapen är viktig och du får möjlighet att utveckla trygga relationer med elever och personal. En liten grupp är din bas i utbildningen. Du väljer ett av de två alternativen nedan.

Liten grupp delar av dagen
De gymnasiegemensamma ämnena läser du i liten grupp, i en tydlig strukturerad miljö. Dina estetiska ämnen läser du tillsammans med elever på övriga estetiska programmet som delar din passion. Programmet ger högskolebehörighet för konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga utbildningar.

Valbara passioner: Dans, Estetik & Media, Musik, Teater

Liten grupp hela dagen
Undervisningen sker i liten grupp under hela skoldagen i en tydlig, strukturerad miljö. Programmet ger högskolebehörighet för konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga utbildningar.

Valbara passioner: Bild & Form, Speldesign

AST finns även på Individuellt alternativ om du saknar gymnasiebehörighet.

Valbara passioner: Bild & Form, Speldesign

Är du intresserad och vill veta mer om Specialpedagogisk profil AST, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Höst

  • AST/NPF
  • Stockholm
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Specialpedagogisk profil AST

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Läser du AST - Estetiska programmet, får du en högskoleförberedande gymnasieexamen. Läser du individuellt alternativ får du inte en gymnasieexamen, men förbereds för att klara av ett program som ger dig examen, eller för yrkeslivet.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Specialpedagogisk profil AST så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad