Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 160 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 197,5
    (medelvärde: 233,1) * statistik från 2019/20

Film

Läs El- och energiprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet! Här kan du välja mellan inriktningarna Dator- och kommunikationsteknik eller Elteknik

Om utbildningen

Fredrika Bremergymnasiet, El- och energiprogrammet

Dator- och Kommunikationsteknik profil Nätverksteknik och IT-support

Vår nystartade inriktning dator- och kommunikationsteknik med fördjupningen Nätverksteknik och IT-support passar dig som verkligen brinner för dator- och nätverksteknik och vill arbeta med IT i framtiden. Hos oss får du de certifikat, kunskaper och färdigheter som efterfrågas på marknaden. Du lär dig bland annat att bygga säkra nätverk, installera olika operativsystem, bygga upp och driva egna servrar, systematiskt jobba med routrar, switchar, trådlösa nätverk, arbetsstationer och servrar. Fredrika Bremergymnasiet är en så kallad Cisco-akademi och vi kommer att se till att du kommer att bli väl förberedd för certifieringar från Microsoft och Cisco, vilka kommer gynna dig ute på arbetsmarknaden då du får internationell specialistkunskap. Manualer och instruktioner är ofta på engelska vilket ställer krav på språkkunskaper.

Vi har täta kontakter med representanter för el-, larm- och säkerhetsföretag, dataföretag.

Första året läses gemensamt och inför årskurs 2 väljer du inom Elteknik om du vill bli larm- och säkerhetstekniker eller installationstekniker eller inriktningen Nätverksteknik och IT-support. Du är ute på praktik – APL – arbetsplatsbaserat lärande, på företag 6 veckor i årskurs 2 och cirka 30 veckor som lärling i årskurs 3.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: