Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet

Sundsvalls gymnasium
Programinformation
Sundsvall
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är något för dig som vill arbeta inom ett område där utvecklingen går snabbt och arbetsmiljön är omväxlande.

I dag är det datorer som styr hissar, robotar som styr produktionen i fabriker och elinstallationer som tänds med hjälp av rörelsedetektorer. Utvecklingen går snabbt och därför kan du som elektriker förvänta dig en omväxlande arbetsmiljö. På El- och energiprogrammet får du lära dig det senaste inom elektronik och teknik. Arbetet är ofta praktiskt varvat med teori vilket ger dig en omväxlande och lärorik studietid.

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram med lokaler på Västermalm.

Kontakta oss om du har några frågor. 

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Inriktningar

Automation

Väljer du inriktning Automation får du lära dig mer om hur du styr en maskin genom elektroniska styrsystem, regulatorer och datorer. En automationstekniker kan sedan arbeta med drift och underhåll av industristyrsystem, styrning av robotar, sågverk, transportbanor, processutrustningar och mycket mer.

Elteknik

På inriktningen Elteknik får du lära dig att installera, felsöka och reparera alla typer av elektriska apparater och utrustningar. Du kommer även att få grundläggande kunskaper i belysning och installationsteknik samt teori och praktik för elektriska installationer. Det kan till exempel vara termostater för reglering av golvvärme, belysning och motorer.

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning är du certifierad elektriker. Du kan till exempel arbeta som konstruktör, konsult på industriella företag eller utföra service och underhåll på värmepumpar, fastigheter eller industrier.

Du kan även läsa till grundläggande behörighet för studier på högskola/universitet om du väljer att läsa till Svenska 2 och 3/ Svenska som andraspråk 2 och 3 samt engelska 6!

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet

Du söker programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Sundsvalls gymnasium

Välkommen till Sundsvalls gymnasium! 

Sundsvalls gymnasium är en stor skola med bra utbildningar, roliga traditioner och starka resurser för dig som elev. Sundsvalls gymnasium erbjuder 15 stycken program och ett 20-tal olika inriktningar vilket betyder att Sundsvalls gymnasium har det största programutbudet i Sundsvall....


Läs mer om Sundsvalls gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sundsvalls gymnasium

Hovrättsgatan 2
852 37 Sundsvall

 Visa telefonnummer
gymnasium.sundsvall.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet från Sundsvalls gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sundsvalls gymnasium
Jag vill börja på Sundsvalls gymnasium
Jag vill boka in ett besök på skolan
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: