El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Erikslundsgymnasiet, i Borlänge
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2021)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 203,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2021)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 203,8)

Om utbildningen

El- och energiprogrammet passar dig som intresserad av energi-, vatten- och miljöteknik eller datorer och kommunikation. Under programmets gång får du lära dig hur man underhåller och arbetar så att samhället har tillgång till el, energi och vatten.

Undervisningen på el- och energiprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, järnvägstekniker och nätverkstekniker.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se
Erikslundsgymnasiet
Röda vägen 56
78181 Borlänge

En yrkesinriktad gymnasieskola i Borlänge

Erikslundsgymnasiet i Borlänge är en modern skola med utrustning och lokaler av hög kvalitet. Här samarbetar man med lokala företag och arbetar för att ge eleverna förberedda för kommande yrkesliv. Detta tillsammans med duktiga lärare ger attraktiva yrkesutbildningar med hög kvalitet....

Läs mer om Erikslundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad