Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 16 (år 1)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 209,5
    (Lägsta: 135) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Vård- och omsorgsprogrammet på DBGY StockholmVård- och omsorgsprogrammet på DBGY i Stockholm

Här på Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm kan du läsa det yrkesförberedande Vård- och omsorgsprogrammet. Som elev på DBGY Stockholm läser du programmet med en programfördjupning inom räddningsmedicin och akutsjukvård.

Utbildningen kommer att ge dig kunskaper i hur du bemöter människor i olika åldrar och olika behandlings- och vårdsituationer. Du får även ta del av föreläsningar och kontinuerligt delta i realistiska övningar tillsammans med personal inom omvårdnad, räddningstjänst och akutsjukvård.

För vem?

För dig som är intresserad av att arbeta som exempelvis undersköterska, sjuksköterska, brandman, polis, väktare, militär eller socionom i framtiden är Vård- och omsorgsprogrammet ett bra val. Under utbildningen får du breda omvårdnads- och omsorgskunskaper, vilket är av stor betydelse i just de yrkesgrupperna.

15 veckors praktik

På Vård- och omsorgsprogrammet på Drottnings Blankas Gymnasieskola i Stockholm har du hela 15 veckors praktik (APL) i programmet. Du kommer få erfarenhet av att vara ute på en arbetsplats samt möjligheten att knyta kontakter inför framtiden.

Läs till högskolebehörighet

Genom det individuella valet kan du välja till kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet. På så vis kan du som önskar läsa vidare på högskola efter gymnasiet.

Framtidsutsikter efter utbildningen

Framtidsutsikterna för dig är goda efter att du slutfört utbildningen. Inom ramen för programmet finns självklart möjlighet att nå grundläggande högskolebehörighet. Då väljer du Engelska 6 i dina individuella val.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm

Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm

Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm

I nya fina lokaler i Enskededalen hittar du Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm. Här kommer du få en personlig utbildning där du som elev har möjlighet att påverka mycket. På DBGY i Stockholm ligger fokus på lärande, trygghet och höga...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm

Fyrvaktarkroken 13
121 32 Enskededalen

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Recensioner

Aida VO16
(5)
Jag tycker att DBGY är ett av dem bästa skolorna jag varit på. Jag går andra året på gymnasiet och är väldigt nöjd med min skola samt lärarna och eleverna i min klass. På vård- & omsorgsprogrammet får vi lära oss väldigt mycket om människor, gemenskap och vård helt enkelt. Själv skulle jag inte kunna välja en annan skola att gå på då jag trivs v...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter: