Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Drottning Blankas Gymnasieskola Skövde
Programinformation
Skövde
Antal elever: cirka 40 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 112,5
    (medelvärde: 179,8) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-09-29
2020-11-18
2021-01-19
2021-04-14

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Resor, hotell och konferens på Hotell- och turismprogrammet på DGBY Skövde

DU + PROGRAMMET

Du är en nyfiken glädjespridare som gillar språk och resor. Du har förmågan att möta och hjälpa människor i olika situationer. Vill du ha en händelsefull vardag med varierande arbetsuppgifter? Drömmer du om att kunna arbeta utomlands? Då passar du in på programmet Resor, hotell & konferens.

Servicebranschen är en av de största och snabbast växande branscher nationellt och internationellt. Din gymnasieutbildning inom hotell och turism ger dig många ingångar och kontakter för ditt fortsatta yrkesliv.

UNDER TIDEN 

Hotell- och turismprogrammet är en yrkesförberedande utbildning som ger möjligheten att gå ut i jobb inom hotell- och turismbranschen direkt efter gymnasiet. Programmet ger dig kunskaper inom reseproduktion, försäljning, entreprenörskap, konferens, guidning, marknadsföring, resmål- och resvägar och reception. Du får lära dig marknaden för hotell, konferens, turism och resor. Din främsta arbetsuppgift är att ge människor en bra upplevelse, oavsett om det är en resa, på konferens eller en övernattning på hotell. Du kommer också att lära dig hur du bemöter kunder på ett professionellt sätt och få möjlighet att starta och driva ett eget företag genom Ung Företagsamhet.

EFTERÅT 

Efter skolan kan du börja jobba som reseledare eller guide. Du kan också jobba inom hotell, reception, konferens och turistinformation. Du förbereds även för att jobba på resebyrå. Självklart finns valbara kurser som ger grundläggande behörighet för högskola och universitet.

Programmet ger möjlighet till grundläggande behörighet för högskola eller universitet.

Om programmet

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram där du efter examen ska nå kunskaper som krävs för att arbeta inom evenemang, hotell-, konferens- och turismnäringen. Programmet strävar mot att utveckla kunskaper inom service och kundbemötande samt inom försäljning, marknadsföring, kommunikation och entreprenörskap. Självklart finns möjlighet att nå grundläggande högskolebehörighet inom ramen för programmet.

Drottning Blankas Gymnasieskola samarbetar med César Ritz Colleges vilket innebär att våra studenter kommer ges möjlighet att tillgodoräkna sig del av sin utbildning om de väljer att fortsätta sina studier där.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Skövde söker du till programmet via Utbildning Skaraborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
E-post: utbildning@skaraborg.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Skövde

Drottning Blankas Gymnasieskola i Skövde

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Skövde

Ett stenkast från stationen hittar du vår mysiga och charmiga gymnasieskola. Här erbjuds du stimulerande och lärorika program, men också en personlig utveckling under din gymnasietid. Engagerad personal Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Skövde och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Skövde

Kavelbrovägen 2C
54136 Skövde

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens från Drottning Blankas Gymnasieskola Skövde, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: