Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hotell- och turismprogrammet

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 10 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 175,0) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Läs Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieakademin i Göteborg

Vill du resa under din utbildning? Är du serviceinriktad, nyfiken, kreativt lagd och gillar att uppleva nya kulturer? Då är Hotell-och Turismprogrammet hos oss helt rätt för dig. Vi erbjuder en kreativ och utvecklande utbildning som kan ge jobb som bl. a guide, reseledare, receptionist, eventkoordinator och flygvärd. Det finns även möjlighet för dig att göra din praktik utomlands.

Vi erbjuder en kreativ och utvecklande utbildning som kan ge jobb som bland annat guide, reseledare, receptionist, eventkoordinator och flygvärd.

Under utbildningen har du kontinuerlig praktik för att varva teoretiska studier med praktiska övningar. Du får lära dig OPERA, som är ett av de vanligaste hotellbokningssystemen i världen. Du får även göra studiebesök och hålla i olika event och mässor.

I årskurs 3 finns möjlighet att göra praktik utomlands under 7 veckor. I trean startar och driver du även ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet (UF).

Efter utbildningen hos oss finns det stora möjligheter att få jobb direkt. Många elever väljer att arbeta kvar på sin praktikplats.

Programmet ger många spännande valmöjligheter att se fram emot, både nationellt och internationellt.

Bra sammanhållning på Gymnasieakademin
På Gymnasieakademin får du som elev få goda möjligheter till att utvecklas genom att arbeta i trivsamma miljöer med studiero. Gymnasieakademin är en personlig skola, och vi lägger mycket fokus på den individuella elevs utveckling. Du kommer att få uppleva en stark sammanhållning och knyta många band med både dina klasskamrater och lärare.

”Gymnasieakademin ger dig möjligheten till den extra hjälp, vägledning och trygghet du behöver under din gymnasietid.”
- Emma Olsson, Hotell & Turismprogrammet

Praktik utomlands

Under år 3 får du möjlighet att genomföra din APL utomlands under 7 veckor.
Vi har ett samarbete med Spanien och deltagarna får kostnaderna för resa, uppehälle och försäkring täckta genom Erasmus+. Vår plan är att kunna erbjuda våra elever ännu fler spännande städer och länder att genomföra sin praktik i.

Efter gymnasiet

Turistnäringen växter så det knakar i Sverige, vilket gör att det finns mycket goda möjligheter att få jobb efter utbildningen. Du kommer ha möjlighet att bland annat jobba som, eller vidareutbilda dig inom, turistinformation, internationell reseagent eller resekonsult. Du som väljer detta program har stora valmöjligheter att ser fram emot, nationellt och internationellt! 

Grundläggande högskolebehörighet

Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieakademin är ett yrkesprogram som ger dig goda förutsättningar för att få jobb direkt efter gymnasiet. Skulle du vilja studera vidare på högskola eller universitet finns det möjlighet till att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – en trygg, personlig skola mitt i city

Vi är en personlig skola i centrala Göteborg som ger dig det fokus och stöd du behöver. Hos oss kan du utvecklas, må bra och träffa nya kompisar i en trygg och lugn miljö tillsammans med duktiga lärare och andra...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information