Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 20 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 235,0
    (medelvärde: 253,8) * statistik från 2019/20

Film

Vi satte oss ner med Joys Tshibangu som läste samhällsprogrammet på Gymnasieakademin mellan 2017 och 2019. Under årskurs 3 elitsatsade han på basketen och skolan hjälpte honom att kombinera hård träning och studier. Idag läser Joys på college i New York och spelar basket. Hör vad han säger om Gymnasieakademin.

   

Om utbildningen

Plugga Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieakademin i Göteborg

Tycker du om att möta nya människor? Är du kreativ, serviceinriktad och gillar att uppleva nya kulturer? Då är Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieakademin valet för dig.

Under utbildningen kommer du varva teori med praktiska övningar. Det görs genom praktik, studiebesök samt genomförande av events. Utbildningen är ett kreativt och utvecklande yrkesprogram som ger dig goda möjligheter att gå rakt ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet.

Programmet passar dig som är öppen, utåtriktad och tycker om att jobba med en serviceinriktad inställning. Under utbildningen får du kunskap om bland annat turistinformation. Du lär dig hur man organiserar, planerar och leder aktiviteter under resor. Dessutom får du lära dig om resmål och resvägar.

Inriktningar som ingår i utbildningen är:

  • Aktiviteter och upplevelser
  • Hållbar turism
  • Marknadsföring och försäljning
  • Reseproduktion och försäljning

”Gymnasieakademin ger dig möjligheten till den extra hjälp, vägledning och trygghet du behöver under din gymnasietid.”
- Emma Olsson, Hotell & Turismprogrammet

Praktik utomlands

Under år 3 får du möjlighet att genomföra din APL utomlands under 7 veckor.
Vi har ett samarbete med Spanien och deltagarna får kostnaderna för resa, uppehälle och försäkring täckta genom Erasmus+. Vår plan är att kunna erbjuda våra elever ännu fler spännande städer och länder att genomföra sin praktik i.

Efter gymnasiet

Turistnäringen växter så det knakar i Sverige, vilket gör att det finns mycket goda möjligheter att få jobb efter utbildningen. Du kommer ha möjlighet att bland annat jobba som, eller vidareutbilda dig inom, turistinformation, internationell reseagent eller resekonsult. Du som väljer detta program har stora valmöjligheter att ser fram emot, nationellt och internationellt! 

Grundläggande högskolebehörighet

Hotell- och turismprogrammet på Gymnasieakademin är ett yrkesprogram som ger dig goda förutsättningar för att få jobb direkt efter gymnasiet. Skulle du vilja studera vidare på högskola eller universitet finns det möjlighet till att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – kamratskap och studiero

Gymnasieakademin är en liten, personlig skola i Göteborgs innerstad. Hos oss står varje elevs personliga utveckling i centrum. Här får du uppleva en stark gemenskap och du ges möjlighet att få det fokus och stöd du behöver. På Gymnasieakademin får...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: