Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hantverksprogrammet, Övriga hantverk

Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla
Programinformation
Uddevalla
Antal elever: cirka 30 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 219,1) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-21
2020-12-12
2021-01-19
2021-04-24

Film

Varför ska du söka till Drottning Blankas Gymnasieskola? Våra elever har svaret!

Om utbildningen

Hantverksprogrammet på DBGY Uddevalla 

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram och efter examen ska du ha de kunskaper som krävs för att arbeta som frisör eller som hår- och makeupstylist. Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Inom ramen för programmet finns möjlighet att välja högskoleförberedande programfördjupning samt Svenska 3 och Engelska 6 som individuellt val. På detta sätt når du även en grundläggande högskolebehörighet.

Om inriktningen stylist 

Vill du ha koll på det senaste inom styling och inspirera och hjälpa andra? Hos oss på DBGY i Uddevalla får du lära dig styling från topp till tå.

Hantverksprogrammet på DBGY är ett yrkesprogram där du får de kunskaper som krävs för att arbeta som makeupartist, hår stylist och nagelterapeut. Hos oss kan du som vill läsa in högskolebehörighet inom programmet.

Vi samarbetar med flera företag vilket ger oss möjligheten till att delta i flertalet olika event så som modevisningar och photoshoots. Du har även chansen att få tävla i Stylist SM varje år som vi är med och anordnar, där skolor runt om i Sverige tävlar om det åtråvärda priset ”Årets Stylist”.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Övriga hantverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Övriga hantverk

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Reportage

Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Övriga hantverk så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla

Drottning Blankas Gymnasieskola i Uddevalla

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola i Uddevalla

Drottning Blankas Gymnasieskola i Uddevalla visar stort engagemang för sina elever. Skolan startade redan 2008, då som Plusgymnasiet, och är placerad mitt på Kungstorget i fräscha lokaler. På DBGY i Uddevalla kan du läsa både yrkes- och högskoleförberedande gymnasieprogram.  Läs...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla

Kungstorget 5
451 30 Uddevalla

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Övriga hantverk från Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: