Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Didaktus Jakobsberg
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 70 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 192,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-20

Om utbildningen

samhällsvetenskapligaprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Samhällsvetenskap på Didaktus är en utbildning med global profil som förbereder dig för högskolestudier. Här får du lyssna på gästföreläsare från verkligheten och gör studiebesök på exempelvis SIDA. Undervisningen är strukturerad och till din hjälp har du engagerade lärare som jobbar hårt för att anpassa studieupplägget efter dina förutsättningar för att du ska nå dina mål.

Varierad undervisning

Du får hjälp att omsätta teori till kunskap och lär dig genom varierad undervisning och olika examinationsformer. Den engagerade personalen ger stöd och handledning och med deras hjälp samt genom god närvaro, intresse och eget ansvarstagande kan du klara dina studier med goda resultat. Lärarna arbetar sammansvetsat i arbetslag och följer dig genom dina tre år på skolan.

Resor med Didaktus Samhällsvetenskapsprogram

Didaktus lovar att du under utbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet ska få gedigna kunskaper inom samhällsvetenskapliga och globala frågor. Du lär dig genom intressanta, relevanta och innehållsrika lektioner och föreläsningar. I varje årskurs på Samhällsvetenskapsprogrammet på Didaktus Jakobsberg får du göra en resa någonstans i världen - för varje år ökar resmålets nivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Ung kille med svart keps står mot en vit vägg

"Didaktus har blivit som mitt andra hem"

Läs mer här Didaktus Jakobsberg

Mojtaba läser Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg. Läs mer om varför han valde sin utbildning och hans upplevelser av skolan! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Didaktus Jakobsberg

Välkommen till Didaktus Jakobsberg!

På Didaktus Jakobsberg har du möjligheter att nå dina personliga mål. Det här är en liten skola med stort engagemang. Du kan välja mellan fem olika gymnasieprogram. Är du nyfiken, orädd, driftig, kreativ och fördomsfri är Didaktus skolan för dig!...


Läs mer om Didaktus Jakobsberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Didaktus Jakobsberg

Järfällavägen 106
177 41 Järfälla

 Visa telefonnummer
www.didaktus.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Didaktuselev
(3)
Om denna skola passar dig eller ej beror delvis på vad du vill få ut med din gymnasietid. Skolan har förbättrats jämfört med några år sedan, på vissa plan. Flera elevassistenter finns. Finns både för- och nackdelar med skolan.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Didaktus Jakobsberg, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Didaktus har blivit som mitt an...

Mojtaba läser Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg. Läs mer om varför han valde sin utbildning och hans upplevelser av skolan! 

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: