Visa gymnasium.se som: Mobil
Blandade bilder på skolverksamhet

Välkommen till Carlgrenska Waldorfgymnasiet i Högdalen!

Lediga platser i både årskurs ett och två inför höstterminen!

Carlgrenska Waldorfgymnasiet är en gymnasieskola i söderort som arbetar med waldorfpedagogik. Skolan är belägen i centrala Högdalen, södra Stockholm, med tunnelbana och busslinjer bara någon minut bort. Flytten till Högdalen sker nu inför höstterminen 2019 vilket innebär att skolan flyttar in i helt nya och fräscha lokaler!

Carlgrenska är en lite skola med små klasser vilket innebär att du för stora möjligheter till stöd och hjälp från lärare. Skolans lärare arbetar för att du ska kunna klara alla dina utmaningar på bästa sätt och utvecklas. 

Utbildningar på Carlgrenska Waldorfgymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet, särskild variant Waldorf: På Naturvetenskapsprogrammet får du full behörighet inför fortsatta studier på högskola eller universitet. Du får även möjligheten att anpassa dina kurser om du vill läsa mer mot estetik, konsthantverk eller språk.

Estetiska programmet, särskild variant Waldorf: Estetiska programmet är för dig som vill arbeta kreativt och skapande. Du får chansen att lära dig många olika konsttekniker. Genom ett nära samarbete med de stora museerna i Stockholm får du kunskap och erfarenhet om kultur och konst.

Carlgrenskas samarbeten

Skolan har samarbeten med följande organisationer och verksamheter:

  • Dramaten
  • Världskulturmuseerna
  • Stadsteatern
  • Kulturhuset och Lava
  • Moderna Museet
  • Unga Klara

Skolans vision

Carlgrenska är en gymnasieskola som arbetar med att skapa en skolmiljö där du som elev får chansen att växa som människa. Skolans synsätt på kunskap går ut på att du tillsammans med dina skolkamrater och lärare ska skapa och arbeta gemensamt, enligt waldorfpedagogikens modell. 

Genom blockundervisning och temaarbeten får du fokusera på ämnen och kurser i större utsträckning jämfört med vanlig undervisning. Skolans lärare arbetar också mot att inte bara förmedla kunskap utan att också vara mentorer och förebilder inför det stundande vuxenlivet. 


Är du intresserad och vill veta mer om Carlgrenska Waldorfgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Carlgrenska Waldorfgymnasiet

Program

Högskoleförberedande program
Estetiska programmet Ort Recensioner
Estetiska programmet, Waldorf - Särskild variant Stockholm
5,0 (1)
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Waldorf - Särskild variant Stockholm
  • = Riksintag

Visa alla

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Carlgrenska Waldorfgymnasiet.

Hitta till skolan

Carlgrenska Waldorfgymnasiet

Skebokvarnsvägen 370
124 50 Bandhagen

 Visa telefonnummer
carlgrenska.se

Recensioner

E
(5)
Ett gymnasium med ett större helhetsperspektiv och som tar hänsyn och anpassar sig efter individen.
Mikaela
(5)
Jag var riktigt nervös när jag skulle börja på gymnasiet och sökte till flera stycken. Tillslut blev det Carlgrenska och jag har inte ångrat det en enda gång. Jag var främst rädd för att inte få bra lärare och därmed en dålig utbildning men lärarna på den här skolan har visat sig vara fantastiska, de är inte bara där för att göra sitt jobb och g...
Visa hela
Linnea E18
(5)
En väldigt bra skola, mycket bra lärare om verkligen utbildar utifrån individen och tänker på hur alla lär sig bäst. Det är en mycket liten skola så om du söker en skola med många personer och att det ska vara krångligt att få tag på en lärare så rekommenderar jag inte Carlgrenska men om du däremot söker ett mindre gymnasium där alla kan bli vän...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Carlgrenska Waldorfgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.