Betty Petterssons gymnasium

Välkommen till Betty Petterssons gymnasium - Ny gymnasieskola i Enskede från ht 2022

Vi ser dig, vi hör dig, du lär dig​

Välkommen till det gemenskapande och involverande gymnasiet som tar in omvärlden och lyfter fram människan​. På Betty Petterssons gymnasium kan du läsa högskoleförberedande program och du guidas mot framtiden, vi vill tillsammans med dig få fram ”ditt bästa jag”​. Vi är en gymnasieskola på riktigt.

Här har alla möjlighet att vara en del i helheten. Det pågår ett aktivt arbete för att skapa och underlätta elevdelaktighet, och egna initiativ inte bara uppmuntras – de uppmanas. Som elev har du verkligen något att säga till om och du blir lyssnad på. Det är mer än gemenskap. Det är gemenskapande, en process och kultur där vi skapar framtiden tillsammans. Skolanda, trygghet, relationer och acceptans. Ja, hela skolan.​

Vi har öppnat i lokaler i Enskede augusti 2022 och flyttar in i vårt nyrenoverade A-hus till sportlovet 2023.

Hos oss kan du till ht 2023 läsa ekonomiprogrammet inriktning ekonomi och juridiksamhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteende och språkintroduktionsprogrammet.

Det här är Betty Petterssons gymnasium

Människan, Omvärlden och Framtiden är skolans tre nyckelord som genomsyrar hela verksamheten oavsett program och programinriktning.

Betty Petterssons gymnasium är ett gymnasium på riktigt med lärande i centrum​. Vi är en nyöppnad skola i trevliga Enskede (slår upp portarna i augusti 2022), med närhet till såväl stad som natur och kollektivtrafik. Våra nyrenoverade lokaler har öppna ljusa ytor med lärare som är synliga och närvarande​ och det finns gott om plats för möten, mellan individer, program och årskurser​.

Vi är en del av världen och arbetar aktivt med olika omvärldsperspektiv. Frågor som demokrati, internationell rätt, språk och samhälle är en naturlig del i all undervisning.​ Vi kommer ha samarbeten med universitet/högskolor, museum, arbetsplatser och näringsliv för att leda och lotsa till din framtid​ och även inom skolan samarbetar vi med andra skolformer och över programgränserna. Du ges möjlighet att växa som person genom våra gemensamma möten.

På Betty Petterssons gymnasium guidas du mot framtiden, vi vill tillsammans med dig få fram ”ditt bästa jag”​. Våra duktiga lärare förbereder dig att ta ansvar för att möta din egen och vår omvärlds framtid​. Vår målsättning är att du efter dina tre år med oss är en person före din tid, redo att ta dig an vår gemensamma framtid, precis som vår Betty Pettersson var.

Ladda ner skolan broschyr

Samarbete med Tekniska museet

Är du intresserad och vill veta mer om Betty Petterssons gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Betty Petterssons gymnasium

Välkommen på Öppet hus

Den 19 januari 2023 är du varmt välkommen på Öppet hus.

Mellan klockan 18-20 har du möjlighet att lyssna på skolledningens informationsdragning av skolan samt se lokaler, träffa elever och lärare.

Hoppas vi ses!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-01-19    Tid:   18:00 - 20:00   Drivhusvägen 4 i Enskede

Välkommen på Öppet hus

Den 8 februari 2023 är du varmt välkommen på Öppet hus.

Hoppas vi ses!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-02-08    Tid:   18:00 - 20:00   Drivhusvägen 4 i Enskede

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi Stockholm
Ekonomiprogrammet, Juridik Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap Stockholm
4,0 (1)

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Betty Petterssons gymnasium.

Betty Petterssons gymnasium

Drivhusvägen 4
12048 Enskede Gård

bettypetterssonsgymnasium.stockholm

Snittbetyg: 4

valeria martinez
Jag har gått i skolan i ish 3 månader nu och det känns bra. Maten är bra, lärarna är super bra och trevliga men något som är ännu bättre är våra nya och fräscha lokaler. I skolan har vi både ett kafé där man kan köpa godis, drickor och mackor etc. Samt att vi har en elevkår som hittar på roliga aktivitet till eleverna.
Skolrecensioner

För att få mer information från Betty Petterssons gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga