Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Om skolan

Betty Petterssons gymnasium

Välkommen till Betty Petterssons gymnasium - Ny gymnasieskola i Enskede 2022

Vi ser dig, vi hör dig, du lär dig​

Välkommen till det gemenskapande och involverande gymnasiet som tar in omvärlden och lyfter fram människan​. På Betty Petterssons gymnasium kan du läsa högskoleförberedande program och du guidas mot framtiden, vi vill tillsammans med dig få fram ”ditt bästa jag”​. Vi är en gymnasieskola på riktigt.

Här har alla möjlighet att vara en del i helheten. Det pågår ett aktivt arbete för att skapa och underlätta elevdelaktighet, och egna initiativ inte bara uppmuntras – de uppmanas. Som elev har du verkligen något att säga till om och du blir lyssnad på. Det är mer än gemenskap. Det är gemenskapande, en process och kultur där vi skapar framtiden tillsammans. Skolanda, trygghet, relationer och acceptans. Ja, hela skolan.​

Vi öppnar i nyrenoverade lokaler i Enskede augusti 2022.

Hos oss kan du läsa ekonomiprogrammet, naturvetenskapliga programmet och samhällsvetenskapliga programmet. Eftersom skolan är helt nyöppnad finns inga gamla meritvärden eller antagningssiffror inför antagningen 2022.

Det här är Betty Petterssons gymnasium

Människan, Omvärlden och Framtiden är skolans tre nyckelord som genomsyrar hela verksamheten oavsett program och programinriktning.

Betty Petterssons gymnasium är ett gymnasium på riktigt med lärande i centrum​. Vi är en nyöppnad skola i trevliga Enskede (slår upp portarna i augusti 2022), med närhet till såväl stad som natur och kollektivtrafik. Våra nyrenoverade lokaler har öppna ljusa ytor med lärare som är synliga och närvarande​ och det finns gott om plats för möten, mellan individer, program och årskurser​.

Vi är en del av världen och arbetar aktivt med olika omvärldsperspektiv. Frågor som demokrati, internationell rätt, språk och samhälle är en naturlig del i all undervisning.​ Vi kommer ha samarbeten med universitet/högskolor, museum, arbetsplatser och näringsliv för att leda och lotsa till din framtid​ och även inom skolan samarbetar vi med andra skolformer och över programgränserna. Du ges möjlighet att växa som person genom våra gemensamma möten.

På Betty Petterssons gymnasium guidas du mot framtiden, vi vill tillsammans med dig få fram ”ditt bästa jag”​. Våra duktiga lärare förbereder dig att ta ansvar för att möta din egen och vår omvärlds framtid​. Vår målsättning är att du efter dina tre år med oss är en person före din tid, redo att ta dig an vår gemensamma framtid, precis som vår Betty Pettersson var.

Ladda ner skolan broschyr

Samarbete med Tekniska museet


Är du intresserad och vill veta mer om Betty Petterssons gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Betty Petterssons gymnasium

Program

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Betty Petterssons gymnasium.

Hitta till skolan

Betty Petterssons gymnasium

Drivhusvägen 4
12048 Enskede Gård

 Visa telefonnummer
bettypetterssonsgymnasium.stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Betty Petterssons gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information