Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 40 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 195,3) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Hotell & konferens på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping

Välkommen till Hotell- och turismprogrammet 

  • Är du intresserad av människor och brinner för service och bemötande?
  • Är du äventyrslysten och kan tänka dig att arbeta utomlands?
  • Gillar du att vara i hetluften där människor från olika länder och kulturer möts?

Då har vi utbildningen för dig! Här blir du väl förberedd för arbete inom hotell- eller turismbranschen direkt efter gymnasiet.

Det här lär du dig på Hotell- och turismprogrammet

På Hotell- och turismprogrammet lär du dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, språk, resmål och resvägar. Du lär dig också om planering, organisation och ekonomi, och om människors behov, traditioner och förväntningar på service samt om hållbar utveckling inom turismen. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Kurser på programmet

Programkurser mot hotell/konferens och turism/resor är ett första steg ut i branschen med hela världen som arbetsfält. Här blir du tränad i att bygga relationer och att möta alla människor på bästa sätt. Inom hotellkurserna lär du dig skillnaden mellan olika sorters boenden och får kunskap som krävs för att arbeta med såväl konferens som evenemang. Turismkurserna ger dig kunskaper om de olika delarna inom turistnäringen såsom att bo, äta, göra, resa och sälja. Du får lära dig om olika resvägar och färdsätt, upplevelser och guidning samt får förståelse för sociala, ekonomiska och kulturella förhållanden i andra länder. Vi ger dig rätt förutsättningar för din framtida yrkeskarriär.

Programfördjupning inom Hotell & konferens

Inom programfördjupningskurserna finns det kurser som riktar sig mot både hotell- och turismbranschen. Det betyder att du kan välja att antingen fördjupa dig inom något av områdena eller bredda din kompetens vilket ger dig ännu större möjligheter att bli anställningsbar i Sverige såväl som i övriga världen.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

När du läser på Hotell- och turismprogrammet genomför du minst 15 veckor av utbildningen på en eller flera arbetsplatser. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det är ett viktigt inslag i utbildningen, där du får erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb. Vi har många internationella kontakter på programmet. Elever har till exempel gjort sin praktik på Kreta och i Budapest.

Efter studierna

Efter gymnasieexamen är du behörig att läsa vidare på yrkeshögskola.

Oavsett vilket gymnasieprogram du väljer så har du möjlighet att komplettera med kurser för att få grundläggande högskolebehörighet. På det här programmet behöver du välja till SV 2 och SV 3. Godkända betyg i dessa kurser, samt i ENG 6 och MA 1 behövs för behörigheten.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: