Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet

Hampnäs Gymnasium, i Örnsköldsvik
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet passar dig som vill jobba inom hotell, turism eller konferens. Under programmets gång får du kunskaper inom service, bemötande av gäster och kunder, marknadsföring och försäljning.

Undervisningen på hotell- och turismprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis receptionist, konferensvärd och eventvärd.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Örnsköldsvik

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hampnäs Gymnasium
Hampnäsvägen
894 31 SJÄLEVAD

Gymnasium för dig med Asperger, ADHD, Tourette, OCD

Verksamheten på Hampnäs Gymnasium vänder sig främst till elever med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, Asperger Syndrom, Tourette Syndrom, högfungerande autism och OCD. Hampnäs Gymnasiums målsättning är att varje elev ska ha möjlighet att lyckas med skolarbetet samt utveckla sina sociala...

Läs mer om Hampnäs Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad