Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Internationella Hotell- och Restaurangskolan
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 40 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 165,0
    (medelvärde: 203,0) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-05-03

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet, Hotell och turism på Stockholms Internationella Hotellskola

Internationella Hotell- och Restaurangskolan – Morgondagens Mästare

På Internationella Hotell- och Restaurangskolan kan du läsa Hotell- och turismprogrammet. Efter utbildningen kan du ha yrkesrollen som konferensvärd, receptionist, hotellmanager eller till och med driva eget eventföretag!

På IHR blir du del av en familjär gemenskap och riskerar inte att försvinna i mängden. Skolans drivkrafter är engagemang och service. När du övat, lärt dig och förstått grunderna inom service kommer du ha tillräckliga kunskaper för att börja improvisera. Skolans ambition är att ge dig den bästa grundutbildningen inom hotell- och turismyrket som går att få.

Under utbildningen läser du kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Med dessa kunskaper har du goda framtidsutsikter och grunden för att ligga i spetsen för en framtida karriär inom hotell- och turismyrket.

Centralt i Stockholm

Internationella Hotell- och Restaurangskolan ligger mitt på Kungsholmen i Stockholms innerstad. Här har du nära till såväl storstadspulsen som Rålambshovsparken och andra grönområden.

Minst 20 veckors praktik i Sverige eller utomlands

En del av din yrkesexamen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Hotellskolan har du minst 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges bästa hotell. Dessutom kan du göra utlandspraktik i årskurs 3.

Efter studenten – redo för jobb eller plugga vidare

Eftersom Hotell- och turismprogrammet är yrkesförberedande med 15 veckors praktik, kan du börja jobba så fort du tagit studenten. En del elever jobbar till och med extra under gymnasietiden. Receptionist, konferensvärd eller portier är bara några av de jobb du kan söka.

Genom att välja till kurser i Individuellt val får du en grundläggande högskolebehörighet. Med den kan du söka in till yrkeshögskolor eller hotellutbildning på universitet och högskolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Ida på IHR

Hotell och turism på IHR

Läs mer Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Ida är 17 år gammal och läser hotell- och turismprogrammet på IHR. Hon brinner för bra service och trivs bra på skolan. Hon har precis avslutat sin första APL.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Internationella Hotell- och Restaurangskolan - Morgondagens Mästare

Internationella Hotell- och Restaurangskolan erbjuder en gymnasieutbildning som ger dig starten till en karriär inom restaurangnäringen. Utbildningen är även en plattform för en mängd andra yrken. Restaurang och livsmedelsbranschen expanderar kraftigt och erbjuder stora karriärmöjligheter såväl nationellt som internationellt. Skolan...


Läs mer om Internationella Hotell- och Restaurangskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Warfvinges väg 24
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
restaurangskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Internationella Hotell- och Restaurangskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hotell och turism på IHR
Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Ida är 17 år gammal och läser hotell- och turismprogrammet på IHR. Hon brinner för bra service och trivs bra på skolan. Hon har precis avslutat sin första APL.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: