Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

ANIARAgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 50 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 112,5
    (medelvärde: 197,1) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet på ANIARAgymnasiet

Travel management på ANIARAgymnasiet

ANIARAgymnasiet Göteborg har valt att utforma Hotell och Turismprogrammet till en gymnasieutbildning med fokus på att ta kontroll över resandet.

Som elev på Hotell- och turismprogrammet på ANIARAgymnasiet blir du förberedd för en framtid inom den största näring i världen och den snabbast växande branschen i Sverige. Utbildningen ger dig goda möjligheter till jobb direkt efter din gymnasietid, samtidigt skaffar du dig en grund för att studera vidare vid universitet och högskola. Utbildningen är det perfekta valet för dig som vill jobba med människor, resor och spännande kulturella möten. Här får du bred kunskap inom evenemang, service och ledarskap.

Gör praktik inom hotell och turism

På Aniaragymnasiet får du möjlighet att lära dig ett yrke och knyta viktiga kontakter inför framtiden. I år har skolan för andra gången fått Utmärkelsen för bästa kvalitet i samarbetet mellan skola och arbetsliv.

Travel Management erbjuder dig 18 veckors praktik och chansen att praktisera på både nationella och internationella företag i branschen, t.ex. på turistbyrå, hotell, eller som reseguide. Varje år gör flera elever utlandspraktik i England och Spanien. Kanske blir du en av dem?

Lär dig om företagande med UF

Genom konceptet Ung Företagsamhet får du på Travel management lära dig starta och driva ett eget företag, antingen själv eller tillsammans med andra elever. Du tar fram en egen affärsidé, som du sedan är med och marknadsför och säljer. "Det roligaste jag gjort i skolan" säger många av eleverna.

Dina jobbmöjligheter i framtiden

Efter att ha läst Hotell och Turismprogrammet kanske vi hittar dig som flygvärdinna i Asien, reseledare i Grekland, dykinstruktör vid Stora Barriärrevet, receptionist på stadens hotell, turistinformatör i Göteborg, företagare eller läser du vidare på yrkeshögskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

ANIARAgymnasiet

ANIARAgymnasiet i Göteborg

Varmt välkommen till ANIARAgymnasiet!

Här kan du välja mellan både studieförberedande och yrkesförberedande program. Ekonomiprogrammet - Juridik/Ekonomi, Samhällsprogrammet - Beteende, Naturprogrammet - Natur, Turismprogrammet - Turism & resor eller Handelsprogrammet - Handel &service ANIARAgymnasiet ger på yrkesprogrammen en verklighetsnära undervisning med täta arbetslivskontakter som...


Läs mer om ANIARAgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ANIARAgymnasiet

Kyrkogatan 46
411 15 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.aniaragymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från ANIARAgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till ANIARAgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: