Elever och lärare på Academy of Music and Business berättar om hur det är att gå på estetiska programmet i musik.

AMB, Academy of Music and Business - spetsutbildning i musik

Academy of Music and Business i Tingsryd i Småland erbjuder en riksrekryterande musikutbildning på gymnasiet som också har ett fokus på affärer, vilket gör det till en helt unik utbildning. AMB är en gymnasieskola med internat som startades av Andreas Carlsson och Magnus Lundin hösten 2013.

AMB har lokaler för musik och musikproduktion

AMB ligger i Tingsryd i Småland och totalt finns ungefär 3000 kvadratmeter av utbildningsyta. På Academy of Music and Business finns 11 produktionsstudios, 16 ensemblelokaler, en huvudstudio, ett auditorium där det finns plats för 450 personer och allt annat du kan önska dig av lokaler där man utbildas i musik och musikproduktion.

Musikutbildning med affärstänk på AMB i Tingsryd

Under utbildningens gång får du som elev lära dig om de förutsättningar som finns i det kulturklimat som vi ställs inför i dagens samhälle. Detta betyder att du får förståelse om vikten av att bygga varumärken, att använda ett pragmatiskt tänkande på din kreativitet och kunskap om immaterialrätt.

Intressanta föreläsare från musikbranschen

På AMB får du höra personer i den absoluta toppen av musikbranschen föreläsa. Du får dessutom höra på föreläsningar av ledande personer inom musikjuridik som tar upp hur synen kommer se ut på immaterialrätt i framtiden.

Riksrekryterande utbildning i musik

AMB samarbetar med låtskrivare, producenter och entreprenörer inom musikbranschen som är både nationellt och internationellt erkända. Skolan erbjuder Estetiska programmet med inriktning Musik. Du kan sedan välja att gå en fördjupning mot något av dessa tre områden:

• Studio och musikproduktion
  • Artist/Musiker
  • Entreprenörskap

AMB erbjuder riksrekryterande spetsutbildning i musik. Hit kan du söka från hela landet och möjlighet finns till boende på skolans elevhem.

Är du intresserad och vill veta mer om Academy of Music and Business Tingsryd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Academy of Music and Business Tingsryd

Högskoleförberedande program
Estetiska programmet Ort Recensioner
Estetiska programmet, Musik Tingsryd
4,5 (42)
  • = Riksintag

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Academy of Music and Business Tingsryd.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Antal elever per lärare 2020/21

Academy of Music and Business Tingsryd 9,3

Antal elever på skolan år 2020/21: cirka 140

Estetiska programmet

14,2 93,0 79,6
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 140 2020/21
Genomsnittlig betygspoäng 14,2 15,0 2019/20
Andel behöriga till högskola 93,0 91,7 2019/20
Andel med examen inom 3 år 79,6 74,6 2017/18
Antagningspoäng medel 256,0 2021
Lägsta antagningspoäng 220,0 2021

Linnerydsvägen 6A
36231 Tingsryd

www.ambsweden.com

Snittbetyg: 4,5

Mikaela Adolfsson
Gemenskapen, mellan elever som lärare, är toppen!
Shona
Trea
Jag tycker att AMB har mycket att erbjuda den elev som vill satsa stenhårt på musiken och har det som sitt allra största intresse. Däremot blir tillfällena att framträda genom skolan endast färre med åren och den grundliga teoretiska utbildningen har många brister med mycket inställda lektioner. Det är kanske lite väl mycket fasad utåt när man e...
Visa hela