Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad gör man om man inte kommer in på gymnasiet?

27 jul 2023
FRÅGA
Hej jag tackade nej till min plats till en linje på gymnasiet som jag inte ville gå på för att jag vill gå på mitt 1 handsval, nu har jag stress för snart börjar skolan och jag har ingen skola. Jag är 3a som reserv och är osäker om jag ens kommer att komma in, vad gör jag om jag inte kommer in som reserv är det kört för mig

Svar:

09 aug 2023

Hej, 

Skulle det vara så att du inte kommer in på något av de val du har fyllt i på din ansökan finns det fortfarande möjligheter att du kommer in på reservantagningen. I juli påbörjas reservantagningen till gymnasiet och sträcker sig till mitten av september. Under reservantagningen till gymnasiet tas elever in till de platser som blivit lediga när andra elever tackat nej eller blivit uppflyttade till högre rangordnat val.

De flesta brukar få en plats i reservvalet. Det finns alltid någon skola som har en plats kvar. Men man kan inte alltid välja skolan själv om man inte har kommit in i den slutgiltiga antagningen som ni får besked om i juli. Här kan du läsa mer om hur det funkar: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagning-gymnasiet-2311.

Lycka till! / Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information