Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Kan jag gå gymnasiet i Sydkorea?

21 maj 2023
FRÅGA
Hej!
Jag Kommer att börja 9:an efter sommaren och jag önskar om jag kan gå till en gymnasieskola i Sydkorea i stället för Sverige, jag har redan sökt om det men jag behöver mer info hoppas du kan hjälpa mig.

Jag vill fråga om följande:
-Kan jag bo ensam utan vårdnadshavare eftersom då kommer jag vara över 16 år, mina föräldrar sa att de accepterar om de inte behöver följa med

-jag hörde om något som kallas för goshiwon och det är där elever bor jag undrar om man kan hyra en när man är 16 år gammal?

-
Jag vill bli skådespelerska, musiker eller sångerska Vilken linje borde jag ta? Eftersom det är inte samma system som Sverige.

-hur går det till med att söka gymnasieskolor i Sydkorea är det samma som Sverige? Alltså att man behöver söka en termin innan man börjar eller hur funkar det?

Jag ber om ursäkt om mina frågor är många men jag undrar verkligen om det <3

Svar:

23 maj 2023

Hej,

Vad roligt att du vill gå gymnasiet i Sydkorea! Sydkorea har ett annat skolsystem än Sverige som bygger på det amerikanska skolsystemet. Därför kommer du kanske inte hitta en utbildning som motsvara en svensk estetisk gymnasieutbildning. Det bästa är om du kan gå ett IB-program på en internationell skola. Det underlättar om du vill jobba och studera i andra länder än Sydkorea. Och om du inte kan flytande koreanska är det nog ett måste. Läs mer om IB -programmet här: https://www.gymnasium.se/sok/international-baccalaureate#moreAboutSearch. 

Du behöver kolla med den skola du vill gå vad som krävs för att du ska kunna börja där. Så ta kontakt med den skolan och fråga kring det. Generellt så får du räkna med att det kommer att kosta en del att studera i Sydkorea, bland annat för boende och terminsavgifter så det är också något du måste kolla på. Här kan du hitta allmän information om utlandsstudier: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/ men du behöver alltså själv ta reda på information specifik för din situation. De flesta skolor kräver att du flyttar till Sydkorea med din familj för att du ska få gå där.

 Sedan måste du också kolla upp vad dina möjligheter att få visum är. Här kan du få tips på hur man kan finansiera utlandsstudier: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/finansiering-av-utlandsstudier-12021.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information