Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag gå gymnasiet i Sydkorea?

12 feb 2023
FRÅGA
Hej!
Jag börjar 8an nu efter sommaren. Jag och min kusin är lika gammal och vi vill gärna gå på ett gymnasium i Sydkorea. Vi vet inte vilket gymnasium vi ska gå i men vi vet att en av oss vill vara lärare eller advokat medans den andra av oss vill bli psykolog eller veterinär. Och vi vet inte riktigt hur vi ska bo och så. Det skulle bra väldigt bra om vi kunde få lite hjälp med detta.

Svar:

12 feb 2023

Hej,

Vad roligt att du vill gå gymnasiet i Sydkorea! Sydkorea har ett annat skolsystem än Sverige som bygger på det amerikanska skolsystemet. Därför kommer du kanske inte hitta en utbildning som motsvara en svensk estetisk gymnasieutbildning. Det bästa är om du kan gå ett IB-program på en internationell skola. Det underlättar om du vill jobba och studera i andra länder än Sydkorea. Och om du inte kan flytande koreanska är det nog ett måste. Läs mer om IB -programmet här: https://www.gymnasium.se/sok/international-baccalaureate#moreAboutSearch. 

Angående boende kan det vara bra att kolla på skolor som har internat annars är det upp till dig att försöka hitta ett annat boende. Många studerande i Sydkorea bor på studenthotell. Du behöver göra en budget för att se om du kommer att ha råd med detta. Tänk på att du måste betala terminsavgifter förutom boende och mat. Sedan måste du också kolla upp vad dina möjligheter att få visum är. Här kan du få tips på hur man kan finansiera utlandsstudier: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/finansiering-av-utlandsstudier-12021.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information