Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag byta gymnasieprogram utan att gå om?

10 feb 2023
FRÅGA
Hej. Jag går ettan i gymnasium och jag har en fråga. Jag har bytt gymnasium en gång och då bytte jag linje också, från sambeteende till ekonomi ekonomi. Jag vill gärna byta skola igen fast i årskurs 2 istället. Men jag vill hellre gå sam istället för ekonomi men problemet är att jag kanske behöver gå om då. Jag har dock gått sam linjen under en period och därför undrar jag om det finns chans att jag kan byta till sam linjen i årskurs två utan att behöva gå om.

Svar:

12 feb 2023

Hej,

Du ska kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan du går på så att du får hjälp att fundera på hur du ska lösa din situation. 

Att byta program kan göra så att det tar längre tid för dig att få din gymnasieexamen så du måste fundera på om du tycker det är värt att gå i gymnasiet längre om du byter program. Ibland kan man byta utan att behöva börja om men för att få veta om det är möjligt i ditt fall måste du prata med din SYV i skolan och sedan måste ni kontakta skolan du vill byta till för att ta reda på om det är möjligt.  

Läs mer om byten här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information