Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad gör jag om jag behöver hjälp i skolan?

05 jan 2023
FRÅGA
Hej jag går i nian och har det jätte svårt med skolan, svårt med fokusera och allt möjligt, jag har bara 48 poäng och är orolig om jag kan komma in på nåt gymnasie

Svar:

11 jan 2023

Hej,

Dina möjligheter att komma in på gymnasiet beror på om du är behörig eller inte. Här kan du läsa mer om behörighet. Det är vanligt att de som inte är behöriga för att läsa ett gymnasieprogram läser IM- introduktionsprogrammet där en kan läsa in sin behörighet för att sedan fortsätta sin utbildning på ett nationellt program. Du bör kontakta studie och yrkesvägledaren på din skola för att få hjälp att se över vad just du behöver göra. 

Det kan även vara så att du behöver extra anpassningar eller särskilt stöd för att du ska klara skolan. Prata med en lärare eller din rektor om detta. Du kan läsa mer om hur det fungerar här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/extra-stod/vad-betyder-sarskilt-stod-i-gymnasiet-21152.

Vänliga hälsningar/ Petra,SYV

 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information