Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad gör man om man inte kommer in på gymnasiet?

13 jun 2022
FRÅGA
Hej,Om man har ansökt samhällsvetenskap i gymasuim och fått underkänt i historia och hemkunskap i 9an och har inte gjort andra val.
Vad händer om man inte kommer på samhällsvetenskap.

Svar:

15 jun 2022

Hej,

Om du har sökt till ett gymnasieprogram som du är obehörig till och inte har några andra alternativ i din ansökan så har du ingen gymnasieplats. 

Ta kontakt med din gymnasieantagning och / eller SYV. I juli påbörjas reservantagningen till gymnasiet och sträcker sig till mitten av september. Under reservantagningen till gymnasiet tas elever in till de platser som blivit lediga när andra elever tackat nej eller blivit uppflyttade till högre rangordnat val. De flesta brukar få en plats i reservvalet. Det finns alltid någon skola som har en plats kvar. Men man kan inte välja skolan själv om man inte har kommit in i den slutgiltiga antagningen som ni får besked om i juli. Här kan du läsa mer om hur det funkar: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagning-gymnasiet-2311.

Lycka till! / Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information