Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur blir jag bättre på svenska?

03 maj 2022
FRÅGA
Hej
Jag behöver tips för kan jag förbättra mig i skrivande svenska. Jag har problem med formuleringar i texten och att andra förstår vad jag menar med mina meningar.
Vad ska göra då?!

Svar:

04 maj 2022

Hej,

Vad roligt att du vill förbättra dig i svenska! 

Du kan läsa om hur man höjer betyget i svenska här: https://www.gymnasium.se/nyheter/inspiration/vill-du-ha-hogre-betyg-i-svenska-vi-har-knepen-17545.

Sedan kan du även titta på vår artikel om studieteknik för att se om du kan hitta något som kan hjälpa dig där: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/studieteknik-gymnasiet-11335.

Prata med din lärare i svenska om vad du kan göra för att förbättra dig men ett tips är att du läser mycket. Läs så många svenska texter, artiklar och böcker du kan och slå upp de ord och den grammatik du inte förstår. Försök att välja texter som handlar om ämnen som du är intresserad av. Då brukar det vara lättare att hålla sig motiverad. Om du läser mycket får du många exempel på hur man kan skriva och det kan bli lättare att formulera dig när du vet hur andra formulerar sig.

Lycka till med svenskan! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information